Авторизація

Суспільство
За торгівлю з Росією Кільчицька матиме справу з СБУ
05.07.2021 о 23:54
image

Активісти і журналісти закликають генпрокурора та СБУ розслідувати можливу співпрацю заступниці екс-мера Києва з РФ

Громадські активісти та журналісти звернулися до Офісу генпрокурора та СБУ з проханням розслідувати можливу співпрацю заступниці колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Ірени Кільчицкої з Росією.

Відповідну заяву вони зробили на прес-конференції в УНІАН.

Заяву на ім’я голови СБУ Івана Баканова та генпрокурора Ірини Венедіктової зачитав незалежний журналіст  Ігор Рудич.

“Нам, журналістам всеукраїнського журналу “Корупціонер в Україні”, в середині червня стало відомо суспільно важлива інформація про те, що між колишнім заступником Київського міського голови Іреною Кільчицькою та країною-агресором налагоджено відповідну співпрацю. Зміст такої співпраці полягає в тому, що Кільчицька закуповує у столиці країни-агресора криптовалюту, для чого організувала відправку певної суми доларової готівки”, – сказано у заяві.

Також до заяви додано відео з YouTube, де “пані Кільчицька сама озвучує відповідний факт, який свідчить, що між Кільчицькою та пов’язаними з нею “тіньовими бізнесменами”, як Кільчицька висловилася, та так званою “фермою біткоїнів у країні-агресор, у Москві, налагоджена співпраця та існує навіть певний значний запас коштів. Впродовж розмови Кільчицька згадувала про 500 тисяч ймовірно доларів США, які є частиною більшої суми”.

Журналісти та громадські діячі почали висвітлювати цю тему в інформаційному просторі України через соцмережі та YouTube, а також в інтернет-ЗМІ.

“Наразі надано відповідну інформацію, та звертаємося щодо необхідності перевірити, чи співпраця з країною-агресором відбувалася у спосіб фізичного переміщення готівкових доларів США через кордон України, чи така співпраця відбувається по-іншому, в інакший, ніж зазначений вище спосіб”, – зазначається у заяві.

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень OPAD Сергій Пархоменко зазначив, що на подібні махінації мала б звернути увагу РНБО.

«Якщо ми хочемо швидше обмежити діяльність не чесних на руку бізнесменів, які співпрацюють і вивозять капітал до держави-агресора, то треба звернутись до РНБО щодо запровадження персональних санкцій проти громадянки Кільчицької або інших людей — колишніх та теперішніх посадовців», – сказав він.

Керівник всеукраїнського журналу “Корупціонер в Україні” Володимир Стріла закликав силові структури розслідувати викладені у зверненні факти.

“СБУ та Генпрокуратура повинні провести ретельне слідство, зареєструвати кримінальне провадження. Також дуже важливо, щоб відреагувала Верховна Рада, яка може створити тимчасову слідчу комісію по цій справі, оскільки в ході роботи такої комісії можуть з’явитися інші факти співпраці з країною-агресором”, – сказав Стріла.

Ірена Кільчицька з липня 2007 року по березень 2010 року обіймала посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького.

УНІАН

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.
Блоги від автора:
Єрмак хоче залізти в кишеню власникам малого бізнесу?
01.07.2021 о 13:07
news photo
Справи митні, справи мутні
24.05.2021 о 22:08
news photo
Здобули так здобули за ці 2 роки: в Європі не хочуть визнавати наші дипломи
24.05.2021 о 21:52
news photo