Авторизація

Наука
Україна дбає про інвесторів. Насправді - ніт
28.08.2021 о 21:40
image

Коли президент говорить про привабливість України для інвесторів, то він бреше

“Україна стане привабливою для інвесторів і комфортною для життя”, – це слова президента Володимира Зеленського під час передачі “Право на владу” на каналі 1+1.

Виголошені вони були якраз напередодні візиту в США, де Зеленський має зустрітися зі своїм колегою Джо Байденом. Озвучуючи свою заяву, президент України або свідомо брехав, або ж реально демонстрував, наскільки він не в темі щодо ситуації з іноземними інвесторами.

Адже протягом літа провідні світові, не кажучи вже про українські, ЗМІ облетіла інформація, як Ігор Коломойський, на каналі якого він і зробив вищенаведену заяву, намагається забрати бізнес канадського інвестора Майкла Юрковича, як олігарх не дає підключитися сонячній електростанції Майкла в Нікополі до електромережі, здійснюючи таким чином тиск на підприємство, залишаючи його без прибутку, а працівників – без зарплати.
Проти Коломойського в США ведеться розслідування й, очевидно, про це Зеленський не може не знати. Не виключено, що на ситуацію з Юрковичем українській делегації напряму можуть вказати американські колеги, які цілком в темі, адже про Коломойського та Юрковича писали ЗМІ і США, і Канади.

Невідомо, що відповість на ці закиди Зеленський, але через поганий бізнес-клімат в Україні керівництво держави знову ризикує опинитися в епіцентрі міжнародного скандалу.

РНБО, яке очолює саме президент, вводить напередодні візиту Зеленського санкції проти Андрія Деркача. Це, звичайно, добре. Але як щодо санкцій проти Коломойського?

Якщо дійсно президента так хвилює інвестиційна привабливість України, то в ситуації з Юрковичем і компанією TIU Canada Зеленський точно мав би сказати наступне: “Коломойський отримає по руках!”. Але поки що про це від президента – ані пари з вуст.

Нагадаємо, що сторона інвестора подала скаргу на дії олігарха до суду. Наступне засідання в справі Коломойський проти Юрковича відбудеться вже 8 вересня.

P.S. Нещодавнє інтерв’ю президентки Естонії про те, що вона не рекомендує інвестувати в Україну, також може бути зумовлене негативним іміджем нашої держави на Заході, держави, де іноземний інвестор не захищений законом від посягання на його майно. Хоча, звичайно, такі заяви могли бути продиктованими лобізмом певних фінансових груп, які або орієнтуються на Росію, або, як мінімум, бояться дотакового напруження відносин з РФ.

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.
Блоги від автора:
Є рекорд!
25.08.2021 о 13:59
news photo
Завтра на Донбасі встановлюватимуть рекорд. Ти можеш стати його частиною!
22.08.2021 о 18:57
news photo
Українські зірки встановлять рекорд на Луганщині
16.08.2021 о 19:36
news photo