Авторизація

В яку ціну нині мафіозні конкурси від КМДА?
08.09.2021 о 21:01
image

Голова РДА Павловський влаштовує у Святошинському районі царат.

Впродовж серпня 2021 року Департаментом освіти і науки КМДА було проведено нечесний конкурс на здобуття посади Директора 13-тої загальноосвітньої школи Києва. З результатами конкурсу не погодився колектив навчального закладу. 

Про це повідомляли інтернет-ресурси

https://enigma.ua/articles/departament-osviti-i-nauki-kmda-ne-spromigsya-chesno-provesti-konkurs-na-zdobuttya-posadi-direktora-13-oi-shkolihttps://opad.org.ua/archives/8918/embed#?secret=qJJ7YYiqMu

https://www.ednist.info/blog/152

6 вересня колектив школи та батьки учнів провели мітинг біля школи на підтримку свого директора — Макаренко Марії.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=375037060798825&id=100009532301081

Всі чекали, що на горі дослухаються до рекомендації Апеляційної комісії Провести повторний конкурс на здобуття посади директора 13 загальноосвітньої школи м. КИЄВА. 

ОДНАК ЗАМІСТЬ ЦЬОГО НА ВІДПОВІДНОМУ САЙТІ БУЛО ЗАЯВЛЕНО ПРО ПЕРЕМОГУ КОНКУРСАНТКИ Ананьєвої Марії, яка своєю поведінкою ще до початку 1 туру не приховувала, що ніби «все заздалегідь вирішено». 

Та з таким підходом не погоджуються викладачі, які буквально «забомбардували» освітні інстанції своїми зверненнями, де масово скаржаться на порушення під час проведення конкурсу. 

Також підписи на підтримку директора зібрали батьки учнів.

В соціальній мережі Фейсбук журналісти здійснили онлайн-трансляцію мітингу на підтримку Директора Макаренко Марії, а громадські активісти та батьки розпоширили відзнятий мітинг по святошинських Фейсбук-групах

З проханням прокоментувати ситуацію з таким проведенням конкурсу журналіст звернувся до правника, члена Громадської ради при КМДА Коцько Ольги. 

У своїй відповіді телефоном відомий громадський діяч, юрист повідомила про те, що

в Україні роками на посадах працюють навіть ВО, та конкурс починають проводити зазвичай тоді, коли є замовник. Тобто тоді, коли якась особа з грошима та інтересами, що називається, протягує на посаду свою креатуру. У такому конкурсі переможець відомий заздалегідь. Тому і не показують учасникам та громадськості результати відповідей, зокрема, тих, які перевіряє не комп’ютер, а людина. Як правило, особи з конкурсних комісій можуть припуститися порушень. Ці порушення треба фіксувати, а потім такий фактаж про порушення у підготовці та проведенні конкурсу необхідно передати у ДБР на предмет відкриття кримінального провадження.»

Та повернімося до безпосередніх подій. Фальшування конкурсу, що на нього масово скаржиться викладацький колектив, є частиною більшого «пазлу». 

Безпосередньо за таким горе-конкурсом, як повідомили джерела, стояв начальник Управління освіти Святошинської РДА Сукенніков Олексій. Ця особа колись керувала освітою у Васильківському районі Київщини, потім мала певні неприємності зі шкільним дахом і була прибрана з Васильківщини. Невдовзі, як повідомляють наші джерела, стараннями пана Мошковського Сукенніков був посаджений в крісло начальника Управління освіти Святошинської РДА, і тут, що називається, встиг серйозно наслідити. У грудні 2020 року він підписав 12 договорів з 8-ма організаціями та «закрив» акти виконаних робіт, куди внесено було неправдиві дані. Як наслідок, збитки на 2 000 000 гривень. Про це писало інтернет-видання

https://m.glavcom.ua/kyiv/news/ogolosheno-pidozru-nachalniku-upravlinnya-osviti-svyatoshinskogo-rayonu-kijeva-776597.html

Цей посадовець підозрюється у розтраті коштів на реконструкції навчальних закладів.

Та було б помилковим вважати саме цього «зашкварного» чиновника замовником та ідейним натхненником такого ганебного конкурсу з порушеннями. 

До речі, представникам школи було обіцяно біля будівлі Університету Грінченка, де тривали 2 та 3 тури конкурсу, що 2-х або 3-х представників 13 школи буде допущено в авдиторію.

Не допустили, обдурили. Та ще й трансляцію гаразд не забезпечили, бо звук з екрану геть не було чутно. 

Саме в такий спосіб здійснювалися обдурення колективу і фальшування конкурсу.

Та кричущі порушення і відверту замовність конкурсних події не варто розглядати без урахування всіх процесів у Святошинській РДА. 

Доволі поінформовані джерела зі Святошинського району стверджують, ніби посада голови Святошинської РДА була куплена небагато-немало за 200 тисяч доларів США, тож начебто постала нагальна потреба «відбивати» вкладені кошти.

Цим частково можна пояснити той факт, що останнім часом головою РДА Павловським було звільнено із займаних посад 54 фахівця. Натомість на вивільнені посади набрали пенсіонерів ДАІ МВС часів Януковича, які є соратниками тата голови Павловського Сергія — Анатолія Павловського. Про це писав інтернет-ресурс http://vyboranema.in.ua/dosie/gerantokrati-daivci-vzjali-vladu-v-svjatoshinskomu-rajoni-stolici/embed/#?secret=4W86XfzKW4

Відтак, 32-річний голова РДА Павловський Сергій, прибирає з посад «несвоїх», розставляє екс-міліціонерів Януковича. При цьому, вразив багатьох відверто барськими замашками. 

Про нього навіть писали книгу та цей факт було вчасно піднято на кпини активістами і незалежними журналістами.

Тож природньо, що таке брутальне, нечесне, а якщо буде розслідувано в ДБР, то і незаконне просування на посаду директора 13 школи своєї кандидатури — це є стиль керівництва і кадровий почерк Павловського Сергія, 32-річного сина люстрованого співробітника ДАІ МВС доби Януковича.

P. S. Варто додати, що навіть «свої» громадські проекти Святошинський голова намагається підтримувати за допомогою сумнозвісного адміністративного ресурсу.

P. P. S. ТАЄМНИЦЕЮ ПОЛІШИНЕЛЯ В СВЯТОШИНСЬКІЙ РДА ТА СЕРЕД АКТИВІСТІВ Є ТОЙ ФАКТ, ЩО ПАВЛОВСЬКОГО ПДТРИМУЄ НАРДЕП ТИЩЕНКО, якого дотепні активісти чомусь нарекли «Коля-котлета». 

vyboranema.in.ua

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.
Блоги від автора:
Департамент освіти і науки КМДА не спромігся чесно провести конкурс на здобуття посади директора 13-ої школи
05.09.2021 о 21:39
news photo
Співробітники Держпідприємства «Наш дім» захищаються в судах від цькувань і переслідувань Тетяни Соловей
03.09.2021 о 17:26
news photo
Анатолій Остапенко — віртуоз квартирних афер чи громадський активіст з Печерська?
30.08.2021 о 14:13
news photo