Авторизація

Суспільство
Іван Проценко: «8 травня та 9 травня для мене один день — День Великої Пам’яті»
28.05.2020 о 14:01
image

Не писав своє ставлення про 9 травня. Є прохання стосовно цього, тож будь ласка.

По-перше 9 травня для мене аж ніяк не свято. Не розумію радощів стосовно мільйонів загиблих. Зруйновані міста та спалені села. Поламані долі.

Багато хто каже, що радість з того, що війна нарешті закінчилася, нацизм переможено і саме ми разом із союзниками перемогли. Але з такими втратами навіть цьому радіти не можна.

Уявіть, що хтось хоче віджати дім, в якому мешкає вся ваша родина. Йде бій за цей будинок. Ви перемогли рейдерів, їх постріляли і вони капітулювали. Але під час бою було вбито половину вашої родини. Не впевнений, що хтось з вас радів би перемозі та кричав би радісно Ура під пісні про перемогу.

Я поважаю людей, що воювали під час тієї страшної війни. Поважаю з усіх сторін. Багато було серед усіх неправди, зради та несправедливості. Всі воювали за свої країни, як повстансько-звільні рухи, так і регулярні армії. Люди стали заручниками політики тоталітарних режимів і тому були вимушені вбивати один одного.

8 травня та 9 травня для мене один день - День Великої Пам'яті. Радіти чи засуджувати когось я не беруся. У кожного тоді була своя правда, але знаю точно, що треба пам'ятати про події тих часів, щоб такого ніколи знову не повторилося. Ніколи знову ..

Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст матеріалів, розміщених користувачами.
Блоги від автора:
9 травня в Києві Як це було насправді
28.05.2020 о 13:37
news photo
Він хоче прибрати себе з сайта Миротворець
28.05.2020 о 13:23
news photo
2 мая. Одесса. Массовое убийство.
28.05.2020 о 13:18
news photo