Авторизація

Наука та технології
Зеленський утворив Раду з питань розвитку вищої освіти – указ
03.06.2020 о 13:43
image

Президент України Володимир Зеленський утворив Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні. Відповідний указ підписаний 3 червня.

Рада буде консультативно-дорадчим органом при главі держави.

Її завданнями, серед іншого, будуть удосконалення якості та змісту вищої освіти в Україні, підготовка пропозицій для вдосконалення законодавства в цій галузі, зокрема щодо фінансової автономії закладів вищої освіти, механізму залучення приватних інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства», – зазначив Глава держави.

Кабінету міністрів Зеленський доручив «забезпечити розроблення за участю Національного інституту стратегічних досліджень, Національної академії наук України та затвердити до 1 листопада 2020 року стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2021-2031 роки, визначивши основні цілі та пріоритети з урахуванням глобальних тенденцій світової економіки».

До 1 вересня мають розробити план заходів популяризації природничих наук та математики та популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

Україна – це земля винахідників та першовідкривачів, визнаних усім світом. У нас повинні з’явитися нові Сікорські, Корольови та Вернадські. Для цього маємо розвивати наукову діяльність у вишах, розбудовувати науково-дослідницьку інфраструктуру, зокрема галузеві лабораторії. Не може бути успішною країна, яка пропонує науковцю тільки стілець, аркуш паперу й ручку. Це треба змінювати», – переконаний Президент.

Крім того, до 1 грудня уряд має затвердити державну програму розвитку науково-дослідницької інфраструктури в Україні та державну програму відновлення та розбудови мережі гуртожитків для проживання студентів закладів вищої освіти.

Студентські гуртожитки мають бути сучасними, комфортними, а головне – в достатній кількості для потреб іногородніх студентів», – наголосив Володимир Зеленський.

Згідно з указом, керівник Офісу Президента України має у двотижневий строк подати проект положення про Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні та пропозиції щодо її персонального складу.

Хочу наголосити, що ми не зосереджені лише на вищій освіті. Найближчим часом ми проведемо зустрічі з представниками дошкільної, середньої та професійно-технічної освіти й разом визначимо шляхи розвитку та вдосконалення цих рівнів», – зауважив Глава держави.

Нагадаємо, на Волині до нового навчального року завершать будівництво школи. Наступний навчальний рік розпочнеться у новій школі для 450-ти учнів.

Також повідомляли, що у вишах України заявили, що Міністерство освіти і науки нібито несвоєчасно розробляє рекомендації щодо навчального процесу під час карантину

Читайте також:Посадовця Міністерства освіти і науки України викрито на одержанні 300 тис грн хабара

#Освіта#Президент#указ#розвиток
Більше новин:
Уряд представив програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19
27.05.2020 о 16:19
news photo
Facebook шукає спеціаліста в українську команду
21.05.2020 о 18:00
news photo
Українські інтернати закрили на карантин, а дітей повернули в небезпечні сім'ї: їхні життя під загрозою
19.05.2020 о 10:18
news photo
В Україні перенесли на місяць вступну кампанію
09.05.2020 о 10:30
news photo
Освіта в умовах карантину: українським абітурієнтам змінили умови вступу до університетів
30.04.2020 о 20:50
news photo