Авторизація

Суспільство
Україна може за три роки перевести всі держпослуги в онлайн – віце-прем'єр
09.06.2020 о 13:11
image

Міністерство цифрової трансформації України планує за три роки перевести усі державні послуги в онлайн-формат, а також розвинути всю необхідну інфраструктуру для цього.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі одного з телеканалів, пише УНІАН.

Ми хочемо повністю перевести усі державні послуги в онлайн за три роки. Якщо не буде державної послуги онлайн, значить її взагалі не існуватиме", - сказав він.

Також віце-прем'єр повідомив про плани навчити за три року 6 мільйонів українців цифрової грамотності.

Друга наша мета - навчити 6 мільйонів українців базової цифрової грамотності для того, щоб люди могли використовувати технології на повну потужність", - сказав Федоров.

Він додав, що, за оцінками Міністерства цифрової трансформації, близько 52% українців вже володіють базовими цифровими навичками. Також Федоров виділив розвиток інтернет-зв'язку третю ключову мету роботи міністерства.

Третя наша мета – покрити всю країну, до 95%, інтернетом. Не може розвиватися цифрова економіка, якщо не буде інтернету", - зазначив він.

Читайте також:Україна потрапила до тридцятки технологічних країн

Федоров додав, що зараз рівень проникнення широкосмугового інтернету в Україні становить близько 80%. Четвертою метою віце-прем'єр виділив розвиток IT-бізнесу. 

Четверта наша мета – збільшити частку IT-індустрії до 10% ВВП", - сказав він.

Як ми писали, українським бібліотекам передадуть 5 тисяч комп’ютерів. Першою бібліотекою, якій 5 червня 2020 року передали 150 комп’ютерів, стала Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського.

Стало відомо, що Facebook буде перевіряти надто популярні пости. Facebook буде вимагати ідентифікатор особистості у користувачів чиї пости стали вірусними.

Нагадаємо, учені з Австралії встановили з'єднання з Інтернетом на рекордно високій швидкості. Така швидкість з'єднання дозволила б завантажити відеоконтент в роздільній здатності Ultra HD на 50 дисках об'ємом в 100 Гб всього за секунду.

Читайте також:Найбільший у світі електричний літак здійснив перший політ

#Україна#Технології#онлайн#розвиток#діджиталізація
Більше новин:
Промова Стіва Джобса у Стенфорді в 2005 році. Вперше українською
01.06.2020 о 13:22
news photo
В Мінекономіки планують запровадити заходи для підтримки українських виробників
31.05.2020 о 15:00
news photo
Google відклав випуск Android 11 на тлі протестів у США
30.05.2020 о 15:00
news photo
Ford навчила свої автомобілі вбивати коронавірус
28.05.2020 о 12:15
news photo