Авторизація

Суспільство
Гарні новини
10.06.2020 о 11:00
image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Найбільший у світі електричний літак здійснив перший політ

Найбільший у світі електричний літак Cessna 208B Grand Caravan здійснив свій перший майже 30-хвилинний політ над озером Мозес у штаті Вашингтон. Компанія MagniX зробила цей літак з електричним двигуном, а не паливним. Так, двигун працює з потужністю у 750 кінських сил. Літак планують використовувати для швидкого перевезення пасажирів до Британської Колумбії у Канаді та до узбережжя Тихого океану.

Колекціонер з Дніпра потрапила до Книги рекордів Гіннеса

До світової Книги рекордів Гіннеса внесли колекціонерку з Дніпра Надію Комарову. Жінка зібрала найбільшу колекцію предметів у вигляді комах-сонечок. За її інформацією, Надія Комарова стала 52 українкою, які в різний час потрапили до Книги рекордів Гіннеса. Колекція мешканки Дніпра нараховує 11680 екземплярів. Диплом Книги рекордів жінка отримає 11 червня.

В Україні пом'якшили правила роботи ринків в умовах карантину

Пом’якшили протиепідемічні норми роботи ринків в умовах карантину. Про це повідомив Віктор Ляшко у Фейсбук. Головний санітарний лікар України розповів про основні правила, яких слід дотримуватися. Ключові правила читайте у статті. 

Зеленський подав до Ради як невідкладний законопроєкт «про народовладдя через всеукраїнський референдум»

У Верховній Раді України зареєстровано президентський законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Зазначається, що проєкт закону 9 червня одержано Верховною Радою і передано на розгляд керівництву. Президент визначив законопроєкт як невідкладний. Текст проєкту і супровідні документи до нього поки не оприлюднені.

Карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів

Жорсткий карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів. Такі висновки оприлюднила команда науковців Імперського коледжу Лондона. Зазначається, що це та ж сама група, після поради якої Британія прийняла рішення змінити стратегію реагування на пандемію і все ж запровадити карантин. Команда дослідила наслідки впливу карантинних обмежень в 11 країнах Європи – Австрії, Швейцарії, Бельгії, Франції, Німеччині, Італії, Іспанії, Норвегії, Данії та Британії до початку травня, та змоделювала розвиток ситуації за умов, якби карантин не запроваджувався.

Відповідно до розрахунків, без запровадження карантину у цих країнах від коронавірусу померли б загалом 3,2 мільйони людей.

Біля залізничного вокзалу у Львові оновлюють сквер

У Львові триває реконструкція площі Двірцевої біля головного залізничного вокзалу. Роботи триватимуть до двох місяців і в результаті сквер збільшиться та стане привабливіше виглядати. Під час реконструкції у сквері на площі Двірцевій з’явиться туристично-інформаційний центр, де будуть надавати послуги туристам. Також на території скверу облаштують дитячий майданчик і паркувальні місця для очікування пасажирів водіями таксі.

Гранпрі фестивалю «Чілдрен Кінофест 2020» отримав український пригодницький фільм

Гранпрі фестивалю отримав український пригодницький фільм «Фокстер & Макс» Анатолія Матешка. Цього року фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» вперше відбувся онлайн. За словами організаторів, фестиваль зібрав понад 130 тисяч відвідувачів сайту, на перегляд фільмів та голосування за Гранпрі зареєструвались понад 20 тисяч глядачів, разом вони подивились 20 441 годину фільмів. Кращий дитячий фільм року (нагорода в розмірі 20 000 грн) – «Сузір’я Єдинорога» 14-річної Влади Березанської з Фастова.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре! 

Також повідомляли, що на Одещині запрацювала нова медамбулаторія.

Зазначимо, що українська Banda стала найефективнішим незалежним рекламним агентством світу.

Читайте також:Дослідники знайшли найчистіше місце на землі

#Україна#досягнення#гарні новини#позитив
Більше новин:
Гарні новини
09.06.2020 о 11:00
news photo
З початку року “Укрзалізниця” відремонтувала 460 кілометрів шляхів
08.06.2020 о 17:42
news photo
Українським бібліотекам передадуть 5 тисяч комп’ютерів
07.06.2020 о 17:50
news photo
Українка перемогла в американському фестивалі солом’яної маски
07.06.2020 о 11:29
news photo
В Ужгороді цвіте найдовша в Європі липова алея
07.06.2020 о 09:37
news photo
Дайджест головних новин за 5 червня
05.06.2020 о 17:00
news photo