Авторизація

Україна
Дайджест головних новин за 11 червня
11.06.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 11 червня.

 За добу в Україні виявили 689 хворих на COVID-19 

В Україні зафіксовано 29070 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними ЦГЗ, на 11 червня (станом на 9:00) в Україні 29070 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 854 летальні, 13141 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 689 нових випадків. Загалом проведено 456 509 тестувань методом ПЛР.

МОЗ готується до посилення карантину у зв'язку з погіршенням епідситуації 

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що готуються до посилення карантину. Причина - погіршення епідемічної ситуації в країні.

Україна за минулу добу побила антирекорд за кількістю нових випадків захворювання на COVID-19. Тенденція збільшення захворюваності спостерігається протягом всього останнього тижня. У цій ситуації МОЗ пропонуватиме низку заходів, спрямованих на порятунок життів українців", - сказав Степанов.

У СБУ зробили офіційне повідомлення щодо справи Сергія Стерненка 

Сьогодні, враховуючи матеріали справи та проведені експертизи, за погодженням з Офісом Генерального прокурора Сергію Стерненку було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч.2 Кримінального кодексу України (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу). У зв’язку з чим СБУ офіційно повідомляє: розслідування «справи Стерненка» давно перейшло із суто юридичної площини в політично-інформаційну.

Тарифи на тепло та гарячу воду для населення зменшаться 

Кабмін прийняв постанову, якою зобов'язав підприємства теплопостачання знизити у діючих тарифах витрати на придбання природного газу. Зазначимо, що постанову ухвалили на засіданні уряду 10 червня.

Тарифна політика в ЖКГ безпосередньо залежить від цінової політики в паливно-енергетичному комплексі. В умовах функціонування ринку природного газу його вартість для підприємств теплопостачання змінюється щомісяця. У минулому опалювальному сезоні ціна природного газу коливалася від 2897 до 4899 гривень за тисячу кубометрів. 

 Святослав Вакарчук знову йде з Верховної Ради 

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук оголосить про відхід з парламенту. Відповідну заяву він зробить сьогодні, 11 червня, на брифінгу в Маріїнському парку. Це рішення було обумовлено збігом низки факторів.

Зокрема, в партії був конфлікт навколо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вакарчук відмовився підписувати проєкт постанови за відставку міністра. 

 МВФ наполягає на реформі митниці та податкової 

 
Ключові елементи програми з МВФ: традиційно МВФ хоче бачити збалансованість бюджетної політики, вона збережена і рішення Фонду гарантує, що бюджет на 2020 рік збалансований і забезпечений засобами фінансування. Крім того, передбачається реалізація низки структурних реформ, зокрема, буде продовжена реформа митниці й податкової в частині створення єдиних юридичних осіб, також передбачається зміцнення імунітету банківської системи в частині роботи з непрацюючими кредитами. Також буде посилено інституційну спроможність Фонду гарантування вкладів", - сказав Марченко.

Нагадаємо, понад 30 людей – гості, які недавно були на святкуванні ювілею у Тернопільському районі, та щонайменше п’ятеро, які з ними потім контактували, інфікувалися на COVID-19. Загалом на ювілеї у місцевого чоловіка побувало близько 60 гостей

Також ми писали, що Кабінет міністрів виділив із Фонду боротьби з СOVID-19 кошти на доплати поліцейським та працівникам інших структур МВС. Напередодні запит про таке додаткове фінансування зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. У відомстві посилаються на інші постанови Кабміну, які передбачають підвищення зарплат тим працівникам МВС, які відповідають за протидію поширенню коронавірусу.

До речі, голова Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що вони планують продати приміщення головного офісу на Хрещатику, яке вже оцінили приблизно в 1 мільярд гривень.

Читайте також:Україна може за три роки перевести всі держпослуги в онлайн – віце-прем'єр

#Україна#Спорт#Лікування#суспільство#гарні новини
Більше новин:
Дайджест головних новин за 9 червня
09.06.2020 о 17:00
news photo
На економіку чекає найбільше падіння з часів Другої світової війни
09.06.2020 о 10:25
news photo
Уже працюють 73% ресторанів
01.06.2020 о 14:07
news photo