Авторизація

Україна
Дайджест головних новин за 15 червня
15.06.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 15 червня.

Протест вкладників Укрбуду. Пряма трансляція

Сьогодні, 15 червня, під Офісом президента України проходила акція протесту вкладників Укрбуду.

Кореспондент інфопростору «Є!» знаходився на місці подій та проводив пряму трансляцію. Люди обурені, що президент обіцяв допомогти у заверешенні будівництва, але усе закінчилося лише обіцянками. Інвестори ГК «Укрбуд» принесли п'ятиметрову «таблетку для поліпшення пам'яті президента». Вкладники уже півроку ходять по судах, але результату немає. Міністерство оборони та прокуратура лише перешкоджають людям у їх прагненні отримати очікуване житло. Активісти вимагають створити робочу групу і дають два тижні, аби вирішити усі бюрократичні питання, які блокують завершення будівництва.

Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями

У п’ятницю, 12 червня, Північноатлантична рада визнала Україну партнером з розширеними можливостями. Цей статус є частиною ініціативи НАТО з оперативної сумісності з партнерами, покликаної підтримувати і поглиблювати співробітництво між членами Альянсу і партнерами, які роблять значні внески в операції і місії на чолі з НАТО, пише пресслужба Альянсу.

Як партнер з розширеними можливостями, Україна зможе користуватись особливими можливостями. Це й розширений доступ до програм і навчань з оперативної сумісності, й обмін більшими обсягами інформації, зокрема щодо набутого досвіду.

Опубліковано проект нової програми діяльності Кабміну

Кабінет міністрів України оприлюднив доопрацьовану програму своєї діяльності. У новому проекто розписані пріоритети та завдання для кожного міністерства.

Відповідний документ оприлюднено на урядовому порталі.

Уряд Дениса Шмигаля позиціонує так звану Програму 2.0 як реакцію на низку проблем, що стоять перед Україною, з урахуванням російської агресії, пандемії коронавірусу та глобальної економічної кризи. Кабінет міністрів вважає, що економічні шоки призведуть до падіння ВВП на 4-8% у 2020 році. Доопрацьована програма включає короткострокові та довгострокові пріоритети діяльності Кабміну. Крім того, документ містить завдання для кожного окремо взятого міністерства. На відміну від первинної версії, яка налічувала 10 сторінок, новий документ розширено до 85.

Мінімальна зарплата в Україні може зрости

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна заявляє, що на сьогодні реальна вартість прожиткового мінімуму в країні становить 4,2-4,3 тис. грн. Міністр зазначила, що на сьогодні в 40 законах виплати, штрафи і надбавки прив'язані до прожиткового мінімуму, у зв'язку з чим у держави склалася патова ситуація, коли через штучно створений низький прожитковий мінімум влада не може ефективно управляти соціальними стандартами. Міністр наголосила, що на сьогодні реальна вартість прожиткового мінімуму становить 4,2 - 4,3 тис. грн.

Байден та Україна. Що ми знаємо про корупцію BBC News. Вперше українською

Джозеф «Джо» Робінетт Байден молодший — американський політик ірландського походження, віцепрезидент США у 2009—2017, сенатор США від штату Делавер (з 1973), член демократичної партії. 

Відео перекладене українською та озвучене командою Інфопостору «Є!».

#ДжоБайден #JoeBiden #легендиукраїнською - це постійна рубрика інфопростору «Є!».

Україна відновлює міжнародні авіарейси

З понеділка, 15 червня, відновиться міжнародне авіасполучення у 13 українських аеропортах. У Держприкордонслужбі нагадали, що 12 червня 2020 року, уряд прийняв постанову № 477, якою виключив з переліку тимчасово закритих пунктів пропуску 15 міжнародних аеропортів. Країни Європи залишаться закриті для більшості українців до липня. Єврокомісія 11 червня ухвалила механізм, який регулює допуск на територію країн ЄС і Шенгенської зони громадян третіх держав. Заборона на туристичні поїздки іноземців, яка повинна була завершитися 15 червня, продовжена до 30 червня.

Порошенка допитали в апеляційному суді у справі про держзраду Януковича

П’ятий президент Петро Порошенко прийшов в Апеляційний суд Києва, де дав свідчення у межах засідання, на якому розглядають апеляцію адвокатів президента-втікача Віктора Януковича на вирок у справі про державну зраду.

Порошенко дає свідчення як свідок. Як можна побачити на відеотрансляції із зали суду, він відповів на запитання сторони захисту Януковича, а також на питання суддів.

Також сьогодні повідомляли, що в Україні запустять три заводи з переробки відходів тваринництва

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть у умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Читайте також:Володимир Кличко потрапив у топ-100 найкращих спортсменів ХХІ століття

#Порошенко#Нато#Протести#Кабмін#допит#Укрбуд#Джо Байден#легендиукраїнською#міжнародні авіарейси
Більше новин:
Гарні новини
16.06.2020 о 11:00
news photo
Гарні новини
15.06.2020 о 11:00
news photo
У київському парку встановили особливий пам’ятник батькам
15.06.2020 о 10:17
news photo
Перший підприємець в Україні отримав рефінансування кредиту під 0%
15.06.2020 о 09:10
news photo