Авторизація

Події
Стерненко під судом порвав ухвалу, влаштував акцію біля будинку генпрокурора Венедіктової та запалив фаєри під будинком Зеленського
16.06.2020 о 09:10
image
Активіст Сергій Стерненко порвав під Шевченківським райсудом резолютивну частину ухвали суду, якою йому було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що в ухвалі суду написано, що йому необхідно відбуватися домашній арешт у військовій частині в Одесі, "куди мене не пустять, бо це режимний об’єкт, і це — місце моєї прописки".

Суддя мав інформацію, що я мекаю в Києві, і її давав прокурор, і клопотання було про те, щоб дати мені запобіжний захід, мабуть, за адресою в Києві, але вони дали ухвалу, що я маю відбувати домашній арешт в Одесі на вулиці Приморська, 37, - там знаходиться загін прикордонників. Я прямо бачу, як я приходжу до прикордонників і кажу їм: «Добрий день, я тут живу»... Ми просили суддю роз’яснити це рішення – він втік, ми просили прокурора роз’яснити це рішення – він втік. Але, якщо я не виконаю це судове рішення, значить, я порушу покладені на мене обов’язки. Значить, прокурор прийде в суд і скаже, що дивіться, що Стерненко не виконав рішення суду по запобіжному заходу. Наступний за тяжкість запобіжний захід, який можна просити – це лише тримання під вартою", - сказав активіст, при цьому порвавши ухвалу суду.

Активісти почали після цього почали вигукувати "Стерненко" і "Аваков-чорт".

Захист активіста Сергія Стерненка готує два клопотання до Шевченківського райсуду – про роз’яснення ухвали суду, якою Стерненка відправили під домашній арешт, і клопотання щодо виправлення описки щодо місця відбування домашнього арешту активістом.
Про це у коментарі Укрінформу повідомив захисник активіста Віталій Коломієць.

Ми ще тут залишаємося і готуємо два документи: клопотання про роз’яснення (ухвалу суду – ред.) і клопотання про виправлення описки (щодо місця відбування домашнього арешту Стерненком – ред.). Поки ми ці два документи не підготуємо, ми не їдемо звідси», - сказав Коломієць.

Відповідаючи на запитання, адвокат підтвердив, що Стерненко і його захист хочуть змінити місце відбування домашнього арешту на Київ.

Вони обирають запобіжний захід, щоб Сергій приходив на слідчі дії, а вони відбуваються у Києві. Готуватимемо (клопотання - ред.) найближчим часом, можливо, упродовж години. Ми залишаємося тут і очікуємо, що суддя схаменеться і приїде і розгляне, або будь-хто з чергових суддів Шевченківського районного суду Києва", - зазначив Коломієць.

Пізніше Сергій Стерненко заявив, що їде під будинок генпрокурора Ірини Венедіктової запитати її, як виконувати ухвалу Шевченківського районного суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Про це він написав у Facebook.

Їдемо до Ірини Венедіктової на Круглоуніверситетську 182. Будемо питати, як виконувати це ідіотське рішення суду", - зазначив Стерненко.

Після цього Сергій Стерненко та активісти, які підтримували його під час обрання запобіжного заходу у Шевченківському районному суді Києва, прийшли до будинку Президента Володимира Зеленського.

Активісти, зокрема, запалили там фаєри.

Вони хотіли, щоб їм роз’яснили як виконувати ухвалу суду, якою Стерненка відправили піддомашній арешт, але призначили його відбувати, за словами активіста, за адресою військової частини в Одесі, куди, як наголошує Стерненко, його не пустять, тому що це режимний об’єкт.

Активісти також дзвонили самому Зеленському, але слухавку ніхто не брав.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Стерненко написав, що "голова Шевченківського суду пообіцяв перегляд судового рішення, оскільки сьогоднішню ухвалу неможливо виконати".

Він особисто прибув в суд та пообіцяв це під відеозапис. Завтра дам знати на коли саме призначать засідання", - уточнив Стерненко.

Активісти почали розходитися з-під будинку Президента Володимира Зеленського, все пройшло спокійно та без сутичок.

Як повідомлялося, 15 червня Шевченківський суд продовжив розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу Стерненку.

Суд визначив йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, вказавши місце перебування на домашньому арешті, за словами Стерненка, військову частину в Одесі, куди його не пустять.

Йому 11 червня було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу.

Увечері 24 травня 2018 року двоє зловмисників скоїли напад на Стерненка та його дівчину. Відбиваючись, активіст смертельно поранив одного з них ножем у живіт. Ножові поранення були і в самого Стерненка та в другого нападника, якого поліція невдовзі затримала, але відразу ж відпустила, надавши йому статус свідка, а пізніше — державну охорону.

Радимо почитати: Сергію Стерненку намагаються просто «впаяти» статтю, яка здоровому глузду не відповідає - Нефьодов.

Раніше повідомляли про акцію в підтримку Сергія Стерненка. Пряма трансляція.

Читайте також:Суд дозволив примусово привести Стерненка для вручення підозри в СБУ

#Суд#рішення суду#Стерненко
Більше новин:
Справа Шеремета: підозрюваній Дугарь зібрали гроші на заставу протягом трьох годин
26.05.2020 о 15:35
news photo
Активісти прийшли під будинок Зеленського через справу Гандзюк
12.05.2020 о 10:26
news photo
Привітання Венедіктової з Днем перемоги піснею Лещенка розгнівало мережу
09.05.2020 о 16:00
news photo