Авторизація

Суспільство
Накопичувальна пенсійна система – фінансова піраміда на державному рівні, - Рева
18.06.2020 о 18:50
image

Введення накопичувальної пенсійної системи – відома фінансова піраміда МММ, але тільки на державному рівні. Про це заявив екс-міністр соціальної політики Андрій Рева, передає "24 канал", пише «Є!».

Рева нагадав, що в країні 11 мільйонів 300 тисяч пенсіонерів, середня пенсія яких складає 3200 грн. На думку колишнього міністра, автор законопроекту – голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова, маніпулює.

Повідомляється, що пенсійна система України складається з: солідарної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (перший рівень), накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування (другий рівень) і добровільного, недержавного пенсійного забезпечення (третій рівень).

Аргументація авторів законопроекту – аргументація Льоні Голубкова, який вважав, що вклавши в МММ, отримає величезний прибуток, - розповів Рева. - Замість того, щоб вирішувати проблеми нинішніх пенсіонерів, частину пенсійного ресурсу – 100 мільярдів гривень заберуть в інтересах страхових компаній. В надії на те, що ця державна фінансова піраміда дасть їм прибутки через 20 років. Результат буде такий самий, як в країнах Східної Європи, де ця система рухнула".

За його словами, у результаті запровадження цієї накопичувальної системи, яка передбачає обов’язкове відрахування грошей у недержавні пенсійні фонди, люди нічого не отримають. Проти введення цієї системи, додав Рева, виступив міністр економіки, Міністерство фінансів і роботодавці, а також є заява Міжнародної організації праці.

Лобіюються тільки інтереси одного суб’єкту всього цього процесу – а саме страхових компаній. До речі, звідки вийшла пані Третьякова. Тому я вважаю, що тут взагалі є конфлікт інтересів. Треба з цим розібратися", – резюмував Андрій Рева.

Також читайте: Накопичувальні пенсії в Україні стануть обов'язковими: переваги та недоліки

Читайте також:Від чого залежитиме індексація пенсій в Україні

#Україна#Пенсії
Більше новин:
Накопичувальні пенсії в Україні стануть обов'язковими: переваги та недоліки
27.05.2020 о 15:50
news photo
Від чого залежитиме індексація пенсій в Україні
11.05.2020 о 15:00
news photo
Андрій Рева: «Був час коли фермерів знищували, тепер держава повинна їх виростити знов»
02.04.2020 о 12:48
news photo
Для виплати пенсій будуть урізати зарплати бюджетникам
10.03.2020 о 19:50
news photo