Авторизація

Шоу-біз та культура
Найкращі фільми про літо для перегляду на вихідні
21.06.2020 о 14:22
image

Що подивитись на вихідні? Журналісти «Є!» підготували для вас підбірку з десяти фільмів про літо, які дозволять забути про неприємності та хоча б на півтори години зануритись в атмосферу тепла, сонця та радості. Зберігайте собі десь, щоб не загубити та подивитись всі.

1. «Римські канікули» (1953), комедія

«Roman Holiday». 

Витончена чорно-біла комедія про пригоди принцеси Анни, яка приїхала на відпочинок до Риму і… так стомилась від офіційних прийомів, що втекла з палацу гуляти посеред вуличок старовинного італійського міста. Перший Оскар Одрі Хепберн за найкращу жіночу роль,

2. «Мамма міа» (2008), мелодрама

«Mamma Mia». 

Екранізація однойменного мюзиклу, базованого на піснях знаменитої шведської групи ABBA. Фільм міг би бути черговим у категорії “прохідних”, якби не зірковий десант у вигляді Меріл Стріп, Пірса Броснана, Коліна Ферта та Стеллана Скарсгарда. І все це на фоні грецьких краєвидів та нескіченних комічних ситуацій під запальну музику ABBA. Що ще потрібно для хорошого настрою?

3. «Сахара» (2005), комедія

«Sahara». 

Комедія про фахівця Національного підводного морського агентства, професійного шукача пригод, підкорювача морських глибин і розкрадача старовинних скарбниць Дірка Пітта, якого грає Меттью МакКонахі. Разом зі своїм другом і за сумісництвом напарником він відправляється в жаркий Єгипет на пошуки загубленого під час громадянської війни судна, на борту якого, на його думку, знаходяться незліченні запаси давно забутого золота. Доля зводить Дірка з незнайомою дівчиною, яка потрапила в біду. Доктор Єва Рохес (Пенелопа Крус) - посланниця ООН, спрямована в Північну Африку, щоб знайти джерело загадкової епідемії, яка зводить з розуму тисячі місцевих жителів. Між Дірком і Євою закручується роман, і вони продовжують свій шлях разом. У пошуках скарбів і спробі дістатися до істини герої дізнаються, що в справі замішаний відомий мільярдер і протистоїть йому кривавий західно-африканський тиран, які всіма силами будуть заважати новоспеченої парочки дістатися до джерела зарази і знайти бажані скарби.

 

4. «500 днів літа» (2009), комедія

«500 Days Of Summer».

«500 днів літа» - це не любовний фільм, це фільм про любов, як свідчить слоган картини. І дійсно, це один з кращих фільмів свого жанру, полюбився мільйонам глядачів по всьому світу. У Тома Хенсена незвичайна робота - він придумує тексти для листівок. Всі ці милі привітання і побажання - плід його фантазії. Однак, роблячи інших трішки щасливішими, сам Хенсен тільки чекає свого щастя. Він вірить, що одного разу зустріне ту єдину, яка зробить його найщасливішою людиною на світі. І ось в офіс, де працює Том, приходить Саммер - легковажна і мила дівчина, яка ледь зауважує Хенсена. Той же, навпаки, відразу розуміє, що це любов, що Саммер - та єдина, яку він чекав все життя. Незабаром вони починають зустрічатися, але чи можуть довго проіснувати відносини, де один мріє про шлюб та щасливу родину, а інший вважає, що це просто короткий роман, яких було і ще буде не один десяток? На 290-й день відносин Том і Саммер розлучаються. Але може бути, вони і справді призначені одне для одного?

5. «Повернення у блакитну лагуну» (1991), драма

«Return to the Blue Lagoon».

Ефектне продовження нашумілої пригодницької мелодрами про хлопчика і дівчинку, що залишилися на самоті на безлюдному острові! Режисер фільму - Вільям А. Грем, до цього займався постановкою «Секретних матеріалів», головні ролі виконали зовсім юна і чарівна Мілла Йовович і Брайан Краузе, зірка серіалу «Зачаровані». Річард, син перших жителів блакитний лагуни, і Лілі, дочка загиблої пасажирки проходить повз корабель, зовсім дітьми залишилися удвох на безлюдному острові. Їм довелося навчитися самим добувати їжу, будувати житло і захищатися від небезпечних тварин і аборигенів. З восьми років вони жили в своєму Едемі, поступово перетворюючись з хлопчика і дівчинки в чоловіка і жінку. Але ось одного разу незнайомий корабель кидає свій якір біля будинку героїв. Вперше в житті Річард і Лілі повинні будуть зіткнутися з іншими, зовсім незнайомими їм людьми.

6. «Роман з каменем» (1991), комедія

«Romancing the Stone».

Пригодницький фільм 1984 року з Майклом Дугласом та Кетлін Тернер у головних ролях. Мріяти про пригоди, сидячи в своїй нью-йоркській квартирі – це одне, а потрапити у вир подій посеред Африки – це зовсім інше. Саме так і доведеться зробити авторці жіночих романів, яка за допомогою нового приятеля поїде визволяти свою сестру та шукати скарби.

7. «Копальні Царя Соломона» (1985), пригодницький фільм

«King Solomon’s Mines».

Ще один пригодницький фільм, який вийшов наступного ж року після попереднього учасника. Тільки тут головний герой-рятівник трохи постарше, і в ролі тендітної жінки інша голівудська суперзірка – Шерон Стоун. Вороже налаштовані африканські племена, загадка золотих шахт Соломона та багато, багато іншого.

8. «Шість днів, сім ночей» (1998), комедія

«Six Days Seven Nights».

Ця романтична і трохи авантюрна історія сталася в тропічному раю, десь в околицях Гаваїв. Фільм починається з того, як успішний редактор одного з відомих журналів, молода дівчина Робін Монро, відправляється разом зі своїм хлопцем Френком в довгоочікувану відпустку. На берег курортного острівця їх доставляє буркотливий і норовливий пілот на ім'я Куїн Харріс. Закохані приймають його за необтесаного колгоспника і швидко забувають про переліт, опинившись на піщаному пляжі. Френк робить пропозицію Робін, але раптова подія змушує її відправитися в район Таїті на деякий час. Єдиний, хто може допомогти їй в цьому - той самий місцевий льотчик на своєму планері. Вибирати не доводиться, тому дівчина, скриплячи зубами, відправляється в політ. Але по дорозі літак терпить крах над землями безлюдного острова, в результаті чого Робін залишається наодинці з Куіном посеред недружніх джунглів.

9. «Пляж» (2000), драма

«The Beach».

Молодий американець (Леонардо Ді Капріо) приїжджає на відпочинок до Таїланду, де дізнається про таємничий острів з неймовірно гарним пляжем. Разом з ще двома мандрівниками він перетинає море і потрапляє на цей острів, який, виявляється, не такий вже й простий, як здавалось на перший погляд. Трошки драми та загадковості на фоні прекрасних краєвидів Індійського океану – цього нам теж не завадить.

10. «Хороший рік» (2006), комедія

«A Good Year».

Хороший фільм, як і його назва, віддає теплом та добротою – того, чого останніми роками дуже не вистачає в кінематографі. Фінансист з Лондону викроює трохи часу, аби подивитись на те, що йому залишилось у спадок у Франції – виноградники його дядька, які він з твердим наміром хоче продати. Але не все так просто, і саме в Провансі він зможе знайти душевну рівновагу та своє щастя. Тут немає шалених сцен, кульбітів сюжету, зате є дві години доброго настрою та приємних краєвидів.

Читайте також: Українську стрічку «Захар Беркут» покажуть у кінотеатрах США і Канади

Як ми писали раніше, у Міністерстві внутрішніх справ розглядають дві версії врзыва в 9-поверховому будинку в Києві

#Фільм#Відпочинок#вихідні#літо#перегляд
Більше новин:
Українську стрічку «Захар Беркут» покажуть у кінотеатрах США і Канади
17.06.2020 о 12:12
news photo