Авторизація

Економіка та бізнес
Нардепи пропонують збільшити максимальну суму «анонімного» переказу грошей
24.06.2020 о 11:11
image

Народні депутати пропонують збільшити максимальну суму платежу без ідентифікації клієнта з 5 тисяч гривень до 25 тисяч гривень.

Про це йдеться в законопроєкті №3686, розповіли деталі у Економічній правді.

Документом пропонується внести зміни в закон про фінмоніторинг. 28 квітня 2020 року набув чинності закон "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення", відповідно до якого максимальний розмір анонімних готівкових переказів був зменшений з 15 тис грн до 5 тис грн.

Народні депутати вважають, що це створило "значні незручності для простих громадян". Метою цього проєкту закону нардепи назвали "захист та забезпечення конституційних прав та свобод громадян України".

Ініціаторами проєкту закону є 22 нардепа фракції "Слуга народу", в тому числі Євген Шевченко, Дмитро Наталуха, Микола Тищенко, Єлизавета Богуцька, Павло Фролов, Андрій Холодов.

Нагадаємо, наразі немає чітких фінансових, економічних чи соціальних аргументів, які б переконали в необхідності впровадження в Україні другого рівня пенсійної системи. При запровадженні другого рівня пенсійної системи постає питання – куди вкладатимуться ці гроші? За оцінками експертів йдеться про приблизно 100 мільярдів гривень, які матимуть недержавні пенсійні фонди.

Також ми писали, як повернути гроші за пробне ЗНО: уряд затвердив відповідний механізм. Раніше уряд повідомив про скасування проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання в закладах освіти.

До речі, житель Берегового Закарпатської області Сергій під час зняття готівки у банкоматі замість запитуваних 4 тисяч грн отримав 40 тисяч грн. Зазначається, що мешканець Берегового намагався зняти в банкоматі 8 тисяч гривень двома платежами. Наявних купюр у банкоматі було лише по 100 гривень.

Читайте також:На Львівщині вироблятимуть жаб’яче м’ясо у промислових масштабах

#Економіка#Гроші#Депутати#перекази
Більше новин:
У Мінфіні вважають, що у червні зупинилося падіння економіки
18.06.2020 о 16:26
news photo
Україна отримає від США 16 патрульних катерів на 600 млн доларів
18.06.2020 о 14:19
news photo
Рада не схвалила оновлену Програму діяльності уряду
18.06.2020 о 11:14
news photo
Як не втратити виплати: українці можуть залишитися без пенсій
17.06.2020 о 18:50
news photo