Авторизація

Економіка та бізнес
В Україні розглядають можливість будівництва нового великого морського порту
25.06.2020 о 15:06
image

Новий порт хочуть побудувати в акваторії Березанського лиману Очаківського району Миколаївської області. Інтермодальний порт, який планує побудувати комерційна структура, може стати одним з найбільших на Чорному морі.

Про це пише промисловий Портал.

За задумом авторів проєкту, об’єкт має стати найбільшим глибоководним портом на Чорному морі, а також інтермодальним хабом, де перетинатимуться морський, річковий, залізничний транспорт і навіть може бути побудований вантажний аеропорт.

На території порту побудують власну теплоелектростанцію, завод із виробництва вітряних турбін, нафтопереробний завод, залізничний термінал, вертолітний майданчик, а також туристичний комплекс. На причальній лінії довжиною 25 км розташуються нафтоналивний, олійний та зерновий термінали, два термінали сипучих вантажів та кілька контейнерних терміналів.

Вартість створення нового порту та індустріальної зони оцінюється в 60 млрд дол. Для запуску проєкту потрібно 1,8 млрд доларів, за які можна буде побудувати 5 км причальної лінії і почати обробку контейнерів та вантажів загального призначення. Ще 0,5 млрд дол. мають намір витратити на днопоглиблення та підготовку фундаментів. Наразі вже підготовлено ескізний проєкт порту, проведено дослідження товарних потоків і економічне обґрунтування, здійснено проєктування під’їзних транспортних шляхів, зроблені дослідження глибини фарватеру і Березанського лиману та експертна оцінка днопоглиблювальних робіт.

Нагадаємо, в Україні скоро почнуть будувати «розумні дороги». Мінінфраструктури вже підписало відповідний меморандум.

А ось у Хмельницькому планують побудувати 1000 квартир для військових. Вартість квадратного метра суттєво відрізнятиметься від середньої ринкової.

Як ми писали, в Україні запустять три заводи з переробки відходів тваринництва. Компанія вивчала багато галузей, але Feednova — це унікальний проект.

До речі, на Львівщині відкрили п’ять сімейних молочних ферм. Одним із основних перспективних завдань Львівської аграрної дорадчої служби є будівництво кооперативного молокопереробного заводу у Львівській області: уряд Канади фінансує проект на 1 млн дол.

Читайте також:У Києві відновлюють прогулянкові теплоходи

#Україна#Економіка#Будівництво#морський порт#гарні новини
Більше новин:
COVID-19 в Україні: за добу 833 нових випадків
23.06.2020 о 09:44
news photo
Фанати клубу УПЛ орендували автокран, щоб подивитися матч
22.06.2020 о 16:22
news photo
Віктор Ляшко розповів, де можна не носити маску
22.06.2020 о 14:09
news photo
SkyUp планує відновити міжнародні рейси з липня
22.06.2020 о 13:32
news photo