Авторизація

Події
Автофіксація порушень ПДР: виконавча служба не зможе стягнути штрафи з порушників
26.06.2020 о 18:50
image

Зазначається, що примусовому виконанню підлягають лише виконавчі документи, визначені у статті 3 Закону України “Про виконавче провадження”, пише «Є!»  з посиланням на sud.ua.

Окрім того, виконавчий документ повинен відповідати вимогам до виконавчого документа, зазначеним у статті 4 Закону України “Про виконавче провадження”. 

Так, згідно з частиною третьою цієї статті виконавчий документ підписується уповноваженою посадовою особою із зазначенням його прізвища та ініціалів і скріплюється печаткою. Скріплення виконавчого документа печаткою із зображенням Державного Герба України є обов'язковим, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, за законом зобов'язаний мати таку печатку.

У разі, якщо виконавчий документ не відповідає вимогам, передбаченим статтею 4, або якщо стягувач не подав заяву про примусове виконання рішення відповідно до статті 26 цього Закону, виконавчий документ повертається стягувачу органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем без прийняття до виконання (п. 6 ч. 4 ст. 4 Закону).

Надання до примусового виконавчого документа у формі електронного документа із застосуванням кваліфікованого електронного підпису та електронної печатки чинним законодавством не передбачено. 

Таким чином, виконавці просто мають повертати документи стягувачу у випадках, коли громадяни не захотіли добровільно сплатити штраф або ж просто не знали, що в їх відношенні зафіксовано порушення. 

Читайте також: Укравтодор створив 7,7 тисячі нових робочих місць.

Читайте також:Штрафи для пішоходів можуть зрости

#Україна#Штраф#Фото і відеофіксація порушень ПДР
Більше новин:
Верховна Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу України
14.11.2019 о 13:10
news photo
Для забезпечення безпеки руху у Києві, комунальники продовжують ліквідацію небезпечних руйнувань доріг (фото)
08.02.2019 о 20:01
news photo
Ліквідувати наслідки снігопаду у столиці буде 352 одиниці снігоприбиральної техніки - КМДА
26.11.2018 о 11:09
news photo
Столиця повністю підготувала спецтехніку до зимового періоду, - КМДА
18.11.2018 о 16:06
news photo
В шести областях України тимчасово зняли обмеження на рух транспорту
20.01.2018 о 01:47
news photo