Авторизація

Суспільство
Топ-10 найбільш безпечних автомобілів для дітей 2020
27.06.2020 о 16:32
image

У сучасних автомобілях безпеку дітей – дуже важливий аспект оцінки автомобіля під час краш-тестів. Наприклад, Euro NCAP – організація, яка щорічно «трощить» десятки нових моделей, – оцінює наслідки аварії для дітей при фронтальному і бічному зіткненні. Також експерти враховують простоту і надійність установки дитячого автомобільного крісла, пише «Є!», з посиланням на mmr.net.ua.

За результатами тестів кожен автомобіль отримує бали. Максимальний оцінка за безпеку дітей в краш-тестах EuroNCAP – 49 балів. З них:

Після всіх тестів бали підсумовуються, а остаточна оцінка виставляється в процентах. Максимум – 100% – еквівалентно 49 балам.

Цікаво, що при округленні Euro NCAP не враховує цифри після коми. Наприклад, Subaru Forester за безпеку дітей набрав 45 балів з 49 можливих, що еквівалентно приблизно 91,8%. Однак в підсумковому результаті значиться 91%. Хоча, якби експерти враховували десяті, то логічно було б округлити до 92%. Не забувайте про це, коли будете дивитися нашу добірку.

Отже, MMR.net.ua представляє топ-10 найбільш безпечних автомобілів для дітей. При складанні рейтингу ми враховували результати краш-тестів Euro NCAP за останні кілька років.

Subaru Forester

Новий Subaru Forester – найбезпечніший автомобіль для дітей за результатами краш-тестів Euro NCAP в 2019 році. Кросовер виявився безпечнішим навіть за преміальні моделі. Він отримав максимальні оцінки за безпеку дітей при фронтальному і бічному ударі. Навіть у нового Mercedes GLE оцінка виявилася нижче.

Mercedes A-Class

За останні кілька років ціла родина автомобілів Mercedes, побудованих на одній платформі, показала відмінні результати тестів на безпеку дітей. Високих оцінок експертів Euro NCAP удостоїлися такі моделі, як CLA, B-Class і GLB. Однак найкращий результат продемонстрував A-Class.

Mazda 6

У 2017-2019 роках Euro NCAP розбив чотири моделі «Мазди». З них кращий результат з точки зору безпеки дітей продемонструвала «шістка». А ось найменш «доброзичливою» до дітей виявилася Mazda CX-5, яка набрала всього 80%.

Mercedes CLA

Mercedes останні роки дуже активно займався оновленням модельного ряду. Тому його автомобілі активно брали участь в європейських краш-тестах. І демонстрували дуже високі результати. Одним з кращих автомобілів 2019 року за безпекою дітей став CLA.

Mercedes B-Class

Не набагато гірше «дитячу» дисципліну здав і B-Class.

Mercedes GLE

Новий Mercedes GLE також показав високий результат. Сьогодні це найбезпечніший кросовер Mercedes для діточок.

Mercedes EQC

Mercedes EQC – єдиний електромобіль, який потрапив до нашого рейтингу. Його результати виявилися вищими, ніж у таких конкурентів, як Audi e-tron (85%), Jaguar I-Pace (81%) і Tesla Model X (81%).

Volkswagen Golf

У 2019 Euro NCAP встигла розбити нове – вже восьме – покоління Volkswagen Golf. Хетчбек виявився кращим автомобілем Volkswagen з точки зору безпеки дітей-пасажирів. За результатами краш-тестів «Гольф» обійшов Touareg, Polo, T-Roc і Arteon.

Renault Clio

Clio – міський хечтбек, який офіційно не представлений в Україні, – виявився найбезпечнішим для дітей автомобілем Renault з тих, що проходили краш-тести в останні кілька років.

Subaru XV / Subaru Impreza

Замикають «десятку» дві моделі Subaru, які побудовані на одній платформі і показали однаковий результат на випробуваннях з безпеки дітей.

 

Читайте також: 5 міст України потрапили у європейський бізнес-рейтинг
#Рейтинг#Автомобілі#Діти#безпека#результ
Більше новин:
Гарні новини
25.06.2020 о 11:00
news photo
Українець створив унікальний музичний інструмент
24.06.2020 о 12:09
news photo
5 міст України потрапили у європейський бізнес-рейтинг
24.06.2020 о 11:43
news photo