Авторизація

Економіка та бізнес
IKEA перевірить своїх постачальників лісу в Україні
30.06.2020 о 17:23
image

Шведська компанія IKEA почала незалежний аудит свого ланцюга поставок деревини в Україні у зв'язку з обвинуваченнями організації Earthsight у використанні незаконно заготовленої деревини.

Про це повідомила пресслужба компанії, повідомляє Економічна Правда.

IKEA дуже серйозно ставиться до будь-яких звинувачень щодо участі наших постачальників в незаконній лісозаготівлі. Ми вже почали розслідування на основі нового звіту, опублікованого Earthsight", - сказано в заяві.

Зазначається, що в 2018-2019 роках IKEA провела незалежні аудити на основі дослідження Earthsight 2018 року. Їх результати не підтвердили використання незаконно заготовленої деревини в ланцюзі постачань IKEA.

Зараз IKEA також запросила незалежний аудит свого ланцюга поставок деревини в Україні. Дані, опубліковані в звіті, розслідуватиме організація Assurance Services International, незалежний аудитор некомерційної організації Forest Stewardship Council.

IKEA не використовує незаконно заготовлену деревину для виробництва своїх товарів. Глибоко усвідомлюючи глобальну проблематику незаконної вирубки лісів, ми підсилюємо перевірки своїх постачальників на відповідність місцевим та міжнародним законодавствам, а також внутрішнім вимогам IKEA. Якщо отримуємо інформацію про те, що деревина, яка не відповідає цим вимогам, потрапила або може потрапити в ланцюг постачань компанії, вживаємо термінових заходів", - заявили в компанії.
IКЕА прагне і надалі співпрацювати з міжнародними організаціями над покращенням ситуації в лісовому господарстві в Україні", - зазначається в заяві.

Як стало відомо, волинський фермер Олександр Шумський на власному літаку допомагає патрулювати ліси. Як зазначається, така практика давно поширена у Європі та США. Власники приватних літаків, які мають відповідну ліцензію на польоти, не просто вдосконалюють свої навики, а водночас патрулюють лісові масиви

Зазначимо, синоптик розповіла про причини повені на Західній Україні

Нагадаємо, у Чернівцях та на Буковині через опади підтопило вулиці. Внаслідок інтенсивних опадів протягом 22-23 червня, які призвели до ускладнення паводкової обстановки, станом на ранок 24 червня залишаються підтопленими 187 населених пунктів, загинули три особи.

#IKEA#Перевірка#дерево#вирубка лісу
Більше новин:
ДБР почало масштабну боротьбу з незаконною вирубкою лісів
29.06.2020 о 16:30
news photo
На Прикарпатті посадовці лісгоспу розікрали деревини на майже 2 млн грн — ДБР
28.06.2020 о 13:30
news photo
ВВС показали фото незаконних вирубок Карпат
25.06.2020 о 12:33
news photo
IKEA відповіла на звинувачення у використанні незаконної деревини з України: перевірять постачальників
25.06.2020 о 11:30
news photo