Авторизація

Події
Негативні економічні наслідки від пандемії COVID-19 відчули на собі 69% українців
02.07.2020 о 15:13
image

Негативні економічні наслідки від пандемії COVID-19 відчули на собі 69% українців. Про це йдеться у опитуванні, проведеному на замовлення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Про це пише ТСН.

Роботу втратили майже третина опитаних, більше половини змушені були витрачати заощадження і економили на продуктах. Найбільше постраждали мешканці сіл та невеликих міст, робітники промисловості, домогосподарства з дуже низьким рівнем добробуту та родини, в яких є безробітні.

Також українці відчули на карантині нестачу гаджетів. Адже в умова обмежень доступ до Інтернету та комп’ютера став необхідною умовою для повноцінного навчання. Згідно з опитуванням, 16% українців відчували нестачу гаджетів, а 73% під час карантину щодня користувались інтернетом. Найменше забезпечені гаджетами мешканці сіл та селищ міського типу, а послугами інтернету найменше користувались на заході України.

Крім того українців спитали, що вони вважатимуть ознаками налагодження життя після карантину. Опитані назвали підвищення прожиткового мінімуму, зарплат і пенсій.

Дослідження проводилось в рамках всеукраїнського опитування "Думки і погляди населення України" (Омнібус) у травні-червні 2020 року. Загалом опитані 2000 респондентів.

Як стало відомо, штрафів за прострочені на карантині кредити не буде - Зеленський підписав закон. Закон захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.

Також ми писали, що з квітня кількість активних вакансій виросла на 50%, ділові показники відновлюються. У порівнянні з квітнем кількість активних вакансій збільшилася більше ніж на 50%. Зараз на Work.ua 44,8 тисячі активних вакансій.

Нагадаємо, більше 80% працівників хочуть перейти на віддалену роботу після скасування карантину. Повернутися в офіс хочуть представники роздрібної торгівлі, юридичного та транспортно-логістичного секторів.

Читайте також:Укразалізниця переведе частину працівників на скорочений робочий тиждень

#Гроші#Фінанси#Українці#карантин#коронавірус
Більше новин:
Дайджест головних новин за 30 червня
30.06.2020 о 17:00
news photo
З квітня кількість активних вакансій виросла на 50%, ділові показники відновлюються
30.06.2020 о 13:24
news photo
Більше 80% працівників хочуть перейти на віддалену роботу після скасування карантину
30.06.2020 о 12:07
news photo
Пенсійному фонду бракує грошей, уряд планує скасувати частину пенсій, – ЗМІ
30.06.2020 о 11:15
news photo