Авторизація

Суспільство
Гарні новини
03.07.2020 о 11:00
image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

Фільм української режисерки отримав головну нагороду кіноринку у Франції

Документальна стрічка “Рома” української режисерки Ольги Журби отримала дві нагороди на одному із найстаріших європейських кіноринків документального кіно Sunny Side of the Doc. Цьогоріч кіноринок проходив з 22 по 25 червня онлайн. Як зазначається, щороку цей 4-денний захід збирає телерадіомовників, представників фондів, телеканалів, дистрибуторів та продюсерів з усього світу. А це більше двох тисяч кінопрофесіоналів. Основний акцент цього маркету – можливість встановити зв’язки із телевізійними мовниками та VOD-платформами, що шукають сильні історії для своїх аудиторій. Фільм “Рома” виробництва української кінокомпанії “Мун Мен” був нагороджений на Sunny Side of the Doc головним призом за “Найкращу презентацію проєкту” у категорії фільмів на соціальну тематику, а також участю у Вільнюському кіноіндустрійному майданчику “Meeting Point”. 

Українець Лунін став героєм матчу чемпіонату Іспанії

Український голкіпер "Ов'єдо" Андрій Лунін визнаний найкращим футболістом матчу другого дивізіону чемпіонату Іспанії проти "Мірандеса". Про це повідомляє SofaScore, пише Еспресо. Лунін допоміг "Ов'єдо" перемогти "Мірандес" 1:0 у 37-му турі чемпіонату Іспанії. Цей матч став п'ятим для українця в сезоні, в якому він не пропустив голів. Голкіпер відстояв "на нуль" три з чотирьох останніх ігор. Андрій Лунін за матч проти "Мірандеса" отримав оцінку 7,7, яка стала найвищою серед усіх футболістів, які брали участь в зустрічі. Загалом Лунін зіграв за "Ов'єдо" у нинішньому сезоні 16 матчів та пропустив 14 голів. Права на 21-річного українця належать "Реалу".

У Харкові запрацював перший в Україні центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес»

У Харкові 1 липня офіційно розпочав свою роботу перший в Україні центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес».
Центр працюватиме для представників мікро-, малого та середнього бізнесу в Харкові. У ньому також розташували консалтингову зону. З 2 липня там кожен підприємець зможе отримати фахові консультації щодо пошуку та валідації бізнес-ідеї, створення бізнес-плану, систематизації бізнес-процесів, фінансового менеджменту, доступу до фінансів, HR, маркетингу, продажів, юридичної підтримки, фандрейзингу тощо.

Розпочав роботу інформпортал для туристів VISIT Ukraine

Портал VISIT Ukraine став доступним для охочих подорожувати Україною та світом.  Вебресурс орієнтовано на іноземних туристів, які планують відвідати Україну, а також на українців, які подорожують за кордон. На порталі розміщена найбільш актуальна інформація щодо правил перетину українського кордону; правил в’їзду українців до країн світу; переліку країн "зеленої" та "червоної" зон; правил адаптації карантину, обсервації / самоізоляції; правил поведінки в аеропортах; правил перебування у містах, готелях, публічних місцях, закладах харчування тощо; надання допомоги у встановленні, авторизації та користуванні мобільним додатком "Дій вдома"; страхування, що покриває лікування COVID-19 та обсервацію. Також портал містить "гарячу лінію" для туристів.

Японія надасть понад $ 4 мільйони для відновлення Донбасу

Уряд Японії надасть понад 4 млн доларів США для задоволення гуманітарних потреб та відновлення східних областей України.
Про це на брифінгу у Києві заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураї. Виділені кошти будуть спрямовані на задоволення гуманітарних потреб, підтримки вразливих верств населення, відновлення східних областей України та невідкладної допомоги системі охорони здоров'я України для військовослужбовців. Зокрема, 1,740 тис. доларів США протягом 12 місяців планується направити на надання невідкладної допомоги в рамках системи охорони здоров'я саме військовослужбовців в Україні для закупівлі медичного обладнання.

Крім того, майже мільйон доларів допомоги буде спрямовано на підтримку ВПО, що постраждали внаслідок конфлікту, а саме на створення робочих місць та відновлення економічної інфраструктури.

Штрафів за прострочені на карантині кредити не буде

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що забороняє банкам вимагати штрафи або пеню за прострочені на карантині кредити. Зазначається, що Закон «Про внесення змін до Господарського кодексу України та Цивільного кодексу України щодо недопущення нарахування штрафних санкцій за кредитами (позиками) у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби COVID-19)» 91-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16 червня 2020 року, захищає позичальників від нарахування штрафів і пені за кредитами в період карантину та у 30-денний строк після його завершення.

Не все так погано! Редакція «Є!» знаходить добрі новини навіть в умовах кризи чи пандемії. Все буде добре!

Нагадаємо, у Хмельницькому обласному художньому музеї розпочалась кампанія із ребрендингу закладу. На оновлення заклад отримає понад 300 тисяч гривень

Також повідомляли, що у селі Каташин Вінницької області агрофірма «Україна–О» започаткувала молочний туризм. Зазначається, що в агрофірмі збудували дві нові ферми та переробний завод. 

Зазначимо, Міністерство довкілля Німеччини профінансує на Сумщині три екопроєкти, реалізація першого проєкту передбачає переорієнтацію місцевих жителів на вирощування сучасних культур, зокрема, ягід.

Читайте також:У Тернополі 95-річна бабуся одужала після Covid-19

#Україна#розвиток#гарні новини#позитив
Більше новин:
На Волині робітники заробляють на зборі полуниці до 1500 гривень на день
02.07.2020 о 16:04
news photo
Велике інтерв'ю Анни Скороход. Ти/Ви з Сергієм Савінцевим
02.07.2020 о 15:56
news photo
Ярмоленко увійшов до трійки найбільш результативних українців в історії АПЛ
02.07.2020 о 14:06
news photo
Гарні новини
02.07.2020 о 11:00
news photo
На Рівненщині ремонтують дорогу до одного з 7 чудес України
01.07.2020 о 15:18
news photo