Авторизація

Шоу-біз та культура
В Києві з'явиться віртуальний музей Івана Франка
07.07.2020 о 15:15
image

Міжнародний фонд Івана Франка за підтримки Українського культурного фонду реалізовуватиме проєкт "Віртуальний музей Іван Франка у Києві", пише Еспресо.

Проєкт переміг у програмі УКФ "Створюємо інноваційний культурний продукт" і має на меті в інтерактивній формі, з використанням технологій віртуальної та доповненої реальності, популяризувати постать Івана Франка та його родини як в Україні, так і за кордоном. Віртуальний музей Іван Франко у Києві" передбачає низку інноваційних заходів. Також буде створено онлайн-платформу, оцифровано та описано автентичні експонати, які містяться у квартирі-музеї родини І. Франка у Києві, розроблено 3D-тур з аудіогідом 4-ма мовами", - розповідають організатори.

У ході реалізації проєкту також передбачається проведення вуличних перфомансів, які зможуть відвідати кияни і гості столиці. Де, коли  і з ким  можна зустріти Івана Франка у Києві, організатори повідомлятимуть на своїх сторінках у соціальних мережах.

Реалізація такого проєкту допоможе актуалізувати постать І. Франка в суспільстві, популяризуватиме історико-культурне надбання в Україні та за кордоном,  сприятиме  збереженню культурної спадщини Івана Франка і його родини.

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 р. як нова модель надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій. Діяльність Фонду, відповідно до чинного законодавства, є невід’ємною частиною політики і визначених пріоритетів діяльності Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як ми повідомляли, на Херсонщині відновлюють музей-садибу Остапа Вишні. Будинок, у якому постійно зупинявся для відпочинку Остап Вишня, не ремонтувався понад два десятиліття.

До речі, Хмельницький музей виграв 300 тисяч гривень на ребрендинг. Осучаснення закладу стало можливим завдяки перемозі проєкту музейників у конкурсі від Українського культурного фонду.

Також стало відомо, що у Франківську відкривають перший в країні музей спорту. Перший в Україні музей спорту відкривають у Івано-Франківську на базі крайової організації фізкультурно-спортивного товариства Україна.

Читайте також:Фільм української режисерки отримав головну нагороду кіноринку у Франції

#Культура#Музей#Франко#гарні новини
Більше новин:
В Україні стартували зйомки нового ігрового фільму
23.06.2020 о 15:11
news photo
Кіномережа «Оскар» запускає автокінотеатр у Києві
16.06.2020 о 14:14
news photo
Рада остаточно проголосувала за підтримку культури та креативних індустрій
16.06.2020 о 13:13
news photo
В Одесі створюють туристичний додаток: що там буде
16.06.2020 о 10:00
news photo