Авторизація

Політика
Андрій Іллєнко: «Кличко сам недавно визнав, що Києвом керує будівельна мафія»
07.07.2020 о 16:49
image

Кореспондент інфопростору «Є!» поспілкувався з Андрієм Іллєнком, заступником голови ВО "Свобода", українським політичним діячем.

Кор.: Скажіть будь ласка, які сьогодні запитання Ви маєте безпосередньо до мера Києва, Віталія Кличка?

Андрій Іллєнко: Питань декілька: по-перше, це абсолютна корупція і свавілля, які відбуваються в департаменті архітектури та містобудування міста Києва, де ухвалюються скандальні рішення, які фактично знищують місто Київ. Одне з останніх їх рішень - це надання містобудівних умов і обмежень на так звану реконструкцію одноповерхової будівлі 19 століття на вулиці Антоновича, де під виглядом реконструкції хочуть побудувати дев'ятиповерховий офісний центр, при тому будувати хоче фірма з орбіти регіонала Столара.

Це власне один з останніх таких скандальних моментів, і на минулому тижні депутат Київради від Свободи Назаренко прийшов у цей департамент, щоб подивитися усі документи, аби задати запитання керівництву цього департаменту. У відповідь він почув хамство, почалося рукоприкладство, ми розуміємо, що це уже якась неймовірна ситуація.

Через це ми вимагаємо звільнити керівництво департаменту архітектури та містобудування міста Києва, перш за все заступника головного архітектора Києва. По-друге, ми вимагаємо відновлення районних рад у Києві, вимагаємо звіту Кличка про стан справ, корупцію, і те, що відбувається в столиці, адже він сам недавно визнав, що Києвом керує будівельна мафія, він це зрозумів на сьомому році свого управління містом. Всі останні скандали з тими хабарями, його заступниками, з п'яним за кермом заступником, ми хочемо зрозуміти, що ж відбувається, хай він прозвітує. Ось ці наші вимоги ми ставимо перед міською радою, зараз наші депутати знаходяться там всередині і вимагатимуть поставлення цих питань на голосування. Якщо цього не буде - будемо блокувати трибуну.

Кор.: Уже якась реакція від Віталія Кличка була?

Андрій Іллєнко: Наразі мені не відомо про це.

Кор.: А як же ситуація з побиттям Назаренка?

Андрій Іллєнко: Тацій не звільнений, не відсторонений, знаходиться зараз на лікарняному, намагається подати ситуацію, що він постраждав, але поки що з боку Кличка ніяких дій не було зроблено.

Кор.: Дякую Вам за коментар.

Нагадаємо, у Києві знову тривають акції протесту.  Під КМДА одразу декілька акцій.  Юрій Сиротюк, голова фракції ВО «Свобода» у Київраді озвучив вимоги активістів.

Як ми писали, в Києві проходить акція «200 днів брехні». Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій.

До речі, мер столиці підписав розпорядження про будівництво велосипедної доріжки в одному з районів Києва. Текст розпорядження було підписано 26 червня. Будівництво велосипедної доріжки планується на Набережному шосе від Поштової площі до моста імені Є. О. Патона. На роботи з міського бюджету виділять до 184 млн 232 тис. 494 грн.

#Київ#забудова#інтерв'ю#Свобода#Віталій Кличко
Більше новин:
За минулу добу в Києві підтвердили 104 випадки захворювання на коронавірус
02.07.2020 о 12:05
news photo
Дайджест головних новин за 1 липня
01.07.2020 о 17:00
news photo
По 37 мільйонів за кілометр: в Києві Кличко побудує «золоту» велодоріжку
01.07.2020 о 16:36
news photo
Київ посилив карантинні заходи
01.07.2020 о 13:00
news photo