Авторизація

Політика
Мін’юст вирішив закрити вісім колоній
09.07.2020 о 14:20
image
У Міністерстві юстиції визначилися з вісьмома установами виконання покарань, які будуть оптимізовані, а персонал – звільнений.

Про це сказала заступник міністра юстиції Олена Висоцька у відео, опублікованому на сторінці Міністерства юстиції у Facebook.

6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію таких установ: це Ковальська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37. Розроблена "дорожня карта", план заходів, які відбуватимуться після прийняття такого рішення», - сказала Висоцька.

За її словами, це дозволить оптимізувати систему, зменшити поточні та капітальні видатки на утримання великої системи кримінально-виконавчої служби.

Висоцька зазначила, що засуджені із цих установ будуть переміщені до інших установ виконання покарань, з кращими умовами утримання, а персонал буде звільнений.

Заступник міністра запевнила, що звільненим працівникам буде запропонована робота в найближчих установах або в міжрегіональних управліннях Міністерства юстиції.

І ми анонсували і підтверджуємо, що майнові комплекси, на яких були розміщені установи виконання покарань, які підлягають консервації, будемо пропонувати інвесторам для того, щоб покращувати нашу інфраструктуру, зокрема, ремонтувати або будувати нові слідчі ізолятори», - додала Висоцька.

Як повідомлялося, міністр юстиції Денис Малюська 28 листопада заявив, що Мін'юст у зв'язку з недостатнім фінансуванням планує масове закриття тюрем і скорочення персоналу, щоб за вивільнені кошти створити належні умови і підвищити зарплати в решті пенітенціарних установ.

Раніше Малюська перевірив, як воно – посидіти у платному СІЗО.

Зазначимо, торги арештованим майном: як дешево купити не лише собаку, а й квартиру чи літак.

Читайте також:Міністр юстиції допускає, що введення карантину могло порушити Конституцію

#Колонія#закриття#Мінюст
Більше новин:
Дайджест головних новин за 1 липня
01.07.2020 о 17:00
news photo
Уряд запровадив штрафи за відсутність масок у громадських місцях
01.07.2020 о 15:00
news photo
У Мін'юсті пропонують не люструвати чиновників Компартії СРСР
25.06.2020 о 16:20
news photo
Карантин врятував у Європі понад 3 мільйони життів
09.06.2020 о 12:11
news photo
В Україні пом'якшили правила роботи ринків в умовах карантину
09.06.2020 о 11:11
news photo
Тетяна Чорновол: ДБР відкрило на мене ще одну справу
25.05.2020 о 13:00
news photo