Авторизація

Україна
Дайджест головних новин за 9 липня
09.07.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 9 липня.

В Україні зафіксовано 810 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

9 липня (станом на 9:00) в Україні 51 224 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1327 летальних, 23 784 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 810 нових випадків. Загалом проведено 760 247 тестувань методом ПЛР.

Рятувальники попереджають про підвищення рівнів води у трьох річках

У трьох річках на території України 8-9 липня очікується підняття рівнів води.
 
За даними Укргідрометцентру, 8-9 липня, при прогнозованому підвищенні рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1 - 5 см, на р. Прип'ять в створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше затоплення, а на р. Вижiвка в створi поста Стара Вижiвка можливе досягнення вiдмiток затоплення присадибних дiлянок прирiчкових населених пунктiв Ратнiвського i Старовижiвського районів у Волинській області”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, 8 - 9 липня на р. Ворона бiля м. Тисмениця (Iвано-Франкiвська обл.) очiкується поступове пiдйяття рiвня води на 0,2 - 0,7 м над поточними рiвнями. Можливий початковий вихiд води на заплаву.

До селища, де мешкає Смолій, підкинули труну і поховальні вінки

На в'їзді до селища, де мешкає ексголова Нацбанку Яків Смолій, невідомі залишили труну та поховальні вінки. В НБУ припускають, що це може бути попередження його наступникові.
 
Маємо конкурс – вгадай тему спектаклю по реквізиту. Участь беруть десять з плюсом похоронних вінків, труни, плакати зі звинуваченнями у всіх смертних гріхах та щось на кшталт погроз… Це мирна «акція» (читай – спектакль з поганим сценарієм) проти політики, посадовців та експосадовців… бінго! – Національного банку України», - йдеться у повідомленні.

Мінсоцполітики пропонує компенсувати вартість «пакунку малюка» батькам, які його не отримали

Мінсоцполітики розроблено проект постанови, яким передбачено виплата грошової компенсації вартості „пакунку малюкаˮ на дітей, які народились у 2020 році та не отримали його

03 березня 2020 року було прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 172 „Деякі питання забезпечення дитини при народженні одноразовою натуральною допомогою „пакунок малюка”.

«Тисну руку», «Обіймаю»: опубліковані записи розмов нібито Порошенко і Путіна

Нардеп Андрій Деркач оприлюднив чергову порцію компромату щодо п'ятого президента

У цій серії глави країн, які вже на той момент знаходилися в стані війни, мило розмовляли. 

Так, в 2015 році український президент проводив телефонні переговори, імовірно, з російським колегою. У ньому людина зі схожою на Порошенко голосом розповідає, як йому стає простіше працювати, оскільки вибудовується вертикаль влади.

Мін’юст вирішив закрити вісім колоній

 
6 липня відбулося засідання комісії з оптимізації установ виконання покарань, на якому було прийнято рішення про оптимізацію таких установ: це Ковальська виховна колонія, Черкаська виправна колонія №62, Дергачівська виправна колонія № 109, Жовтоводська виправна колонія №26, Ігренський виправний центр №133, Чорноморська виправна колонія №74, Ширяївський виправний центр №111 та Устинівський виправний центр №37. Розроблена "дорожня карта", план заходів, які відбуватимуться після прийняття такого рішення», - сказала Висоцька.

Держава виділила 25 млн грн на фільм Сенцова

Таке рішення ухвалила Рада з державної підтримки кінематографії, передає LB.ua. Проєкт фільму "Носоріг" переміг на третьому конкурсі кінопроєктів в 2012 році і мав отримати державне фінансування в розмірі 3,9 млн грн.  Контракт з тодішніми продюсерами фільму - Олегом Сенцовим і Ольгою Журженко - підписано не було.

Проєкт внесли в Програму створення та розповсюдження національного кіно на 2013 рік. Станом на 2019 рік він залишався в програмі й це дало підстави претендувати на фінансування в 2020 році після повернення Сенцова з Росії, де він був незаконно ув'язнений. 

Як стало відомо, в УЗ члени наглядової ради вже три місяці не отримують жодної винагороди. З березня 2020 року наглядова рада "Укрзалізниці" не отримує зарплату, при цьому члени наглядової ради не є співробітниками компанії, а надають послуги суто за договором з акціонером, в рамках якого передбачені фіксовані виплати.

Нагадаємо, Дніпровський завод розробив пакети з кукурудзяного крохмалю, які розкладаються за 90 днів. Нова розробка на 100% біорозкладана і компостується у домашніх умовах.

Також ми писали, що Угорщина поскаржилась Зеленському на закарпатське сміття, яке тече Тисою до них. Відповідний лист надійшов президенту України Володимиру Зеленському від угорського президента Яноша Адера.
Текст листа був опублікований на офіційному сайті угорського президента. У ньому зазначається, що угорська техніка вже не в змозі впоратись з купами сміття, яке йде з Закарпаття.

Читайте також:Держтуризм опублікував відео про Україну для іноземних туристів

#Україна#Економіка#Гроші#МОЗ#події
Більше новин:
В УЗ члени наглядової ради вже три місяці не отримують жодної винагороди, - Лещенко
09.07.2020 о 14:11
news photo
«Тисну руку», «Обіймаю»: опубліковані записи розмов нібито Порошенко і Путіна
09.07.2020 о 12:21
news photo
Дніпровський завод розробив пакети з кукурудзяного крохмалю, які розкладаються за 90 днів
09.07.2020 о 12:04
news photo
У Вінниці реставрують музей-садибу Михайла Коцюбинського
09.07.2020 о 10:28
news photo