Авторизація

Україна
Дайджест головних новин за 10 липня
10.07.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 10 липня.

МОЗ провалив закупівлю ліків і від того вже помирають люди

Через те, що МОЗ не спромігся вчасно закупити життєво необхідні ліки та обладнання, почали помирати люди з орфанними (рідкісними) захворюваннями. Про це на своїй офіційні сторінці у Facebook повідомляє виконавча директорка організації "Пацієнти України" Інна Іваненко. Організація звернулась до міністерства з листом. Як пишуть "Пацієнти України", поставки закуплених девайсів за гроші 2020 року мали бути всередині літа, але вони не приїхали вчасно через затримку із закупівлям. Залишків цих пристроїв по програмі лікування торсійної дистонії не буває. Кожен девайс закріплений за конкретною людиною.

Суд Медведчука проти Кіпіані щодо заборони книги «Справа над Стусом». Пряма трансляція

Сьогодні, 10 липня, суд може заборонити книжку Вахтанг Кіпіані “Справа над Стусом” (https://bit.ly/3gAuvYT), яка вийшла у видавництві Vivat минулого року. Засідання відбувається в дарницькому районному суді міста Києва, по вул. Олександра Кошиця, 5а. Засідання відкрите. Як стверджують ініціатори акції, вимоги Віктора Медведчука – це неприхована спроба прямого тиску на свободу слова і друку в Україні, яскравий прояв боротьби із інакомисленням.

Нацбанк зміцнив гривню до 26,93

Національний банк України на п'ятницю, 10 липня, зміцнив офіційний курс гривні на дві копійки - до 26,9335 гривні за долар проти 26,9514 гривні за долар у четвер.
Такі дані наведено на сайті НБУ. Офіційний курс гривні до євро встановлено на рівні 30,5359 грн за євро проти 30,4295 грн за євро напередодні.

Як планують організувати навчання з 1 вересня та коли визначаться остаточно

Наразі Міністерство охорони здоров'я визначає за яких умов діти можуть навчатися у звичайному режимі, а коли – у дистанційному. Також розглядається варіант змішаного навчання. Степанов обіцяє, що остаточні рішення будуть прийняті не пізніше ніж через десять днів.

Анастасія Приходько: «80 грн за стояння під судом за Порошенка»

Співачка Анастасія Приходько на своїй сторінці у Фейсбук записала відеозвернення в якому заявила, що більшість людей, які приходять під суд, щоб підтримати експрезидента України Петра Порошенка, роблять це за гроші. І за це вони отримують 80 гривень за годину. Телеведуча Лариса Волошина розгромила слова Анастасії Приходько...

ОБСЄ зафіксувала п'ятикратне збільшення військової техніки біля лінії зіткнення

СММ ОБСЄ зафіксувала п'ятикратне збільшення кількості військової техніки поблизу лінії зіткнення та у житлових районах. Про це заявив глава СММ ОБСЄ Яшар Халіт Чевік на засіданні Постійної ради ОБСЄ дистанційно з Києва. Місія також зафіксувала понад 1 300 порушень режиму припинення вогню із застосуванням озброєння, що мало бути відведене згідно з Мінськими угодами, в період із 4 квітня до 20 червня.

На всіх пляжах Києва вивісили жовті прапори

На всіх пляжах Києва не рекомендовано купатися: проводять додаткові дослідження води через виявлену кишкову паличку. Столичне управління Держпродспоживслужби повідомило про результати санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку мешканців на водних об’єктах столиці, де виявлено відхилення від вимог. Зокрема, перевищено індекс лактопозитивної кишкової палички.  У комунальному підприємстві "Плесо" зазначили, цю ситуацію спричинили сильні дощі, які були останніми днями. Під час таких опадів у водоймах всього світу спостерігаються подібні показники води. На повернення показників до нормативних потрібно 3-4 дні. Тоді обмеження буде знято.

Також сьогодні повідомляли, де дивитися матчі 30 туру футбольної Прем'єр-ліги України.

Зазначимо, кораблі НАТО готуються до навчань у Чорному морі. Навчання сприятимуть досягненню цілей морської стратегії НАТО шляхом військово-морської присутності у зонах відповідальності НАТО.

Читайте також:Зеленський хоче створити в Україні програму з трансплантації органів

 

#Страйк#Політика#Медведчук#Василь Стус#події#Дайджест головних новин
Більше новин:
Гонконг закриє всі школи через спалах коронавірусу
10.07.2020 о 17:55
news photo
Нафтогаз запустив першу сонячну електростанцію у Харківській області
10.07.2020 о 16:11
news photo
Італія заборонила в'їзд з 13 країн, що не входять в ЄС
10.07.2020 о 11:32
news photo
Пожежі на Луганщині: у мережі з’явилося відео ймовірного підпалу
09.07.2020 о 17:53
news photo
Військові вигрібали воду з калюж перед візитом Зеленського до Луцька: фото
09.07.2020 о 17:20
news photo
На кордоні з Росією утворився двокілометровий затор із фур: відео
09.07.2020 о 14:50
news photo
«Азов» заявив про повернення на передову Донбасу
01.02.2019 о 20:45
news photo