Авторизація

Київ
На всіх пляжах Києва вивісили жовті прапори
10.07.2020 о 15:45
image

На всіх пляжах Києва не рекомендовано купатися: проводять додаткові дослідження води через виявлену кишкову паличку. Про це повідомили у КМДА.

Столичне управління Держпродспоживслужби повідомило про результати санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проб води в місцях масового відпочинку мешканців на водних об’єктах столиці, де виявлено відхилення від вимог. Зокрема, перевищено індекс лактопозитивної кишкової палички.

У комунальному підприємстві "Плесо" зазначили, цю ситуацію спричинили сильні дощі, які були останніми днями. Під час таких опадів у водоймах всього світу спостерігаються подібні показники води. На повернення показників до нормативних потрібно 3-4 дні. Тоді обмеження буде знято.

Директор з розвитку зон рекреації КП "Плесо" Костянтин Пігуля зазначив, що це не є забрудненням. Таким можна вважати лише потрапляння до води патогенних речовин (нафти, хімікатів тощо).

Протягом 3-х днів комунальники проведуть додаткові аналізи води. Такоже замовлено повторне хлорування водогінної системи пляжів.

Раніше ми писали, що на 12 пляжах Києва знайшли кишкову паличку. Досліджені проби води відкритих водойм станом на початок липня не відповідають вимогам Державних санітарних правил.

Як ми писали, море біля Одеси «зацвіло» - купатися не радять. Вода на узбережжі Одеси раптово згустилася, як кисіль, і стала смарагдовою.

Радимо почитати, чи можна заразитися коронавірусом під час купання в морі, річці, басейні? Науковці зазначають, що у басейнах людей від хвороби захищає хлорування води.

Читайте також:Чорногорія спростила в'їзд для туристів з України, пускатиме без тесту

#Київ#Заборона#Перевірка#пляж
Більше новин:
В Україні зареєстрували 50 414 випадків COVID-19, за добу — 807
08.07.2020 о 09:27
news photo
Чорногорія, нещодавно «вільна від коронавірусу», далі посилює карантин
07.07.2020 о 14:26
news photo
На Львівщині послаблюють карантин: що запрацює?
07.07.2020 о 10:00
news photo
В Україні зафіксовано 564 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19
07.07.2020 о 09:21
news photo