Авторизація

Світ
Дуда виграв президентські вибори у Польщі
13.07.2020 о 10:21
image

Чинний президент Польщі Анджей Дуда виграв другий тур президентських виборів і залишиться на посаді на другий термін, свідчать попередні результати голосування. 

Як заявила Державна виборча комісія Польщі за підсумком підрахунку 99,69% протоколів Дуду підтримав 51,21% виборців, що прийшли на дільниці, пише "Європейська правда". 

Його опонент, кандидат від опозиції Рафал Тшасковський, програв з незначним відривом і отримав підтримку  48,79% виборців.  

Комісія ще не отримала протоколи з 5 виборчих дільниць, але, як зазначив на пресконференції у понеділок вранці представник комісії, кількість підрахованих голосів не матиме суттєвого впливу на остаточний результат голосування.

Явка на виборах у неділі була рекордною для сучасної Польщі і склала 68,12%.

Зазначимо, цей результат збігається з даними двох екзитполів, які прогнозували Анджею Дуді перемогу з незначним відривом. Зокрема, оприлюднений о другій ночі результат Ipsos давав Дуді 51% підтримки.

Нагадаємо, з результатами першого туру Дуда здобув 43,5% голосів, натомість за Тшасковського віддали свої голоси 30,46% виборців.

Раніше ми писали, що у Польщі відбуваються вибори президента: головні кандидати. У квітні правляча влада хотіла продовжити президентство Анджея Дуди ще на два роки.

Нагадаємо, Анджей Дуда порівняв ЛГБТ з більшовизмом. На думку президента Польщі Анджея Дуди, ідеологія ЛГБТ-меншин являє собою руйнівну силу для суспільства.

До речі, Польща відновила карантин для авіапасажирів з України. Україну вилучили з переліку країн поза межами Євросоюзу, з аеропортів яких пасажири мають право в’їжджати на територію Польщі без обов’язкового карантину.

#Вибори#Політика#Польща#Анджей Дуда
Більше новин:
Олександр Ольшанський: «Ми виконавчий комітет Ради реформ, ми готуємо документи, Рада реформ приймає рішення»
08.07.2020 о 12:00
news photo
Чорногорія спростила в'їзд для туристів з України, пускатиме без тесту
08.07.2020 о 09:56
news photo
Чорногорія, нещодавно «вільна від коронавірусу», далі посилює карантин
07.07.2020 о 14:26
news photo
В Іспанії знову впроваджують обмеження і закривають пляжі через пандемію коронавірусу
06.07.2020 о 16:19
news photo