Авторизація

Політика
В Україні ввели збір за виліт пасажирів
13.07.2020 о 18:50
image

Верховна Рада прийняла за основу у першому читанні законопроект №2424 "Про внесення змін до Повітряного кодексу України про вдосконалення механізму справляння державних зборів за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, відправленого або який прибув в аеропорт України". За документ проголосували 256 нардепів, пише «Є!»  з посиланням на politics.comments.ua.

Документом пропонується визначити на законодавчому рівні особливостей справляння державного збору за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває до аеропорту України.

Цей законопроект відповідає міжнародній практиці, в тому числі досвіду провідних держав світу (Іспанія, Великобританія, Франція, Німеччина, Австрія, США, Китай, Австралія, Узбекистан та ін), і враховує політику Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) з питання оподаткування у сфері міжнародного повітряного транспорту.

Законопроектом передбачено:

закріплення в термінологічному апараті (стаття 1 Повітряного кодексу України) поняття "державне мито з суб'єкта авіаційної діяльності";

додаток Повітряного кодексу статтею 121, якій визначаються особливості справляння державного мита за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, та за кожну тонну вантажу, відправленого або прибула в аеропорт України;

встановлення відповідальності за порушення порядку чи строків сплати державних зборів для суб'єктів авіаційної діяльності, визначених цим кодексом.

Розміри ставок збору

Пропонується встановити ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який буде літати в межах України, у розмірі 0,5 долара, на міжнародних рейсах - 2 долара.

За кожну тонну вантажу в межах України - 2,5 долара, а в разі здійснення міжнародних перевезень з/до України - 10 доларів.

Також збір пропонується не стягувати у разі перевезень пасажирів, які належать до категорії осіб, які звільняються від сплати зборів згідно з законом; при перевезенні дітей віком до двох років; за перевезення транзитних пасажирів; пасажирів із сервісними квитками і в разі перевезення менше 10 пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Також читайте: НБУ не радить українцям вірити кредитам «під 0%» - можливе шахрайство

Читайте також:«Партія Шарія» не отримає 3,2 мільйона гривень з держбюджету: рішення суду

#Верховна Рада#Законопроект
Більше новин:
НБУ не радить українцям вірити кредитам «під 0%» - можливе шахрайство
13.07.2020 о 15:30
news photo
«Партія Шарія» не отримає 3,2 мільйона гривень з держбюджету: рішення суду
10.07.2020 о 19:50
news photo
Зеленський хоче створити в Україні програму з трансплантації органів
10.07.2020 о 12:00
news photo
Суд Медведчука проти Кіпіані щодо заборони книги «Справа над Стусом». Пряма трансляція
10.07.2020 о 10:26
news photo