Авторизація

Україна
Дайджест головних новин за 16 липня
16.07.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 16 липня.

В Україні зафіксовано 848 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

В Україні зафіксовано 848 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, пише МОЗ. 16 липня (станом на 9:00) в Україні 56 455 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1445 летальних, 28 931 пацієнт одужав. За добу зафіксовано 848 нових випадків. Загалом проведено 840 332 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 800 пацієнтів.

Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою Нацбанку

Сьогодні до Верховної Ради внесли кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку України.

Відповідний проєкт постанови оприлюднений на сайті парламенту. Ініціатором проєкту вказаний президент України Володимир Зеленський. Верховна Рада призначила Кирила Шевченка головою Нацбанку.

Руки геть від мови. Пряма трансляція

Незважаючи на перенесення розгляду "законопроекту Бужанського", під Верховною Радою збираються протестувальники. З самого ранку тут встановлена ​​сцена і грає музика.

Кореспондент інфопростору «Є!» перебував на місці подій і проводить пряму трансляцію.  Активісти закликають всіх, кому дорога українська мова і українська освіта, йти під стіни парламенту і не розходитися доти, доки проєкт Бужанського не буде провалено або знято з розгляду.

МОЗ нагадує: ресторанам і нічним клубам заборонено працювати після 23.00 

Закладам громадського харчування та розважальним нічним закладам заборонено працювати з 23 години вечора до 7 години ранку

На засіданні уряду було прийнято рішення стосовно закладів, таких як нічні клуби або заклади харчування тобто ресторани. У них є відповідно обмеження по часу роботи: з 23.00 до 7.00 вони не можуть працювати", - розповів голова МОЗ.

Максим Степанов ще раз уточнив, що це рішення уряду поширюється на територію всієї країни.

Тарас Кремінь: «Закликаю народних депутатів не підтримувати і зняти з розгляду проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо навчання державою мовою в закладах освіти»»

Уповноважений із захисту державної мови, на якого закон покладає завдання захищати українську мову як державну, відстоювати права громадян на отримання послуг державною мовою, усувати перешкоди та обмеження у користуванні державною мовою, звернувся до народних депутатів.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Болгарія відкрила кордони для українців — без карантину і тесту на COVID-19 

Починаючи з 16 липня громадянам України дозволено в’їжджати на територію Болгарії без проходження 14-денного карантину та без тесту на коронавірус.

Таке рішення ухвалив міністр охорони здоров’я Болгарії Кирил Ананьєв. Як зазначено на сайті Міністерства охорони здоров’я Болгарії, тест на ПЛР не потрібен людям, які прибувають до країни з країн-членів ЄС (за винятком Швеції та Португалії), Великої Британії та Північної Ірландії, а також країн, що відповідають Шенгенській угоді. Це стосується й України.

Рада призначила нового керівника АМКУ 

Ольгу Піщанську сьогодні, 16 липня, Верховна Рада призначила керівником Антимонопольного комітету. За це рішення проголосували 255 нардепів.

Основний пріоритет - припинення антиконкуретних дій органів влади, боротьба з картелями та монопольним становищам на ринках", - заявила перед голосування Піщанська.

 

Нагадаємо, колективний імунітет може бути недієвим у боротьби з COVID-19, - іспанські вчені. Стадний імунітет досягається, коли досить людей мають захист до вірусу, щоб зупинити його поширення. Так, від 70% до 90% населення повинні мати антитіла, щоб зупинити поширення коронавірусу.

Як ми писали, у світі в даний час розробляється 141 вакцина від коронавірусу. Про це повідомив гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Адханом Гебрейесус. На його думку, деякі вчені знаходяться в «місяцях від успіху»

Також стало відомо, що менше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу. Найбільший відсоток згодних на вакцинацію серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19.

#Україна#Верховна Рада#Економіка#Політика#НБУ
Більше новин:
Українські військові виконують миротворчу місію у світі
16.07.2020 о 10:14
news photo
Яхти почнуть використовувати космічні технології для систем очищення повітря
15.07.2020 о 20:50
news photo
Перша вакцина проти COVID-19 успішно пройшла початкове тестування у США
15.07.2020 о 14:57
news photo
15 липня у світі відзначають День без мобільного телефону
15.07.2020 о 14:18
news photo