Авторизація

Україна
Дайджест головних новин за 23 липня
23.07.2020 о 17:00
image

Журналісти інфопростору «Є!» підготували для вас найактуальніші новини за сьогодні, 23 липня.

За добу зафіксовано 856 нових випадків COVID-19 

23 липня (станом на 9:00) в Україні 61 851 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 1551 летальний, 34 000 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 856 нових випадків. Загалом проведено 921 858 тестувань методом ПЛР. Усього за добу одужало 828 пацієнтів. 

Протест вкладників Укрбуду. Пряма трансляція 

Сьогодні, 23 липня, під КМДА проходить акція протесту вкладників "Укрбуду", інвесторів банку "Аркада" та медичних працівників двох клінік Києва. Зібралось близько півтисячі людей. 

Будівництво і медицина - напрямки різні, але прізвища фігурують одні й ті ж. Прізвища посадовців Київради. 

Представники клінік мікрохірургії ока та клініки репродуктивної медицини  кажуть, що в них немає фінансування з боку держави, тому вони просять, щоб їхні лікарні перейшли на баланс МОЗ України. Все нове устаткування - це допомога небайдужих людей, а зарплати лікарям блокує Національна Служба здоров'я 

У Полтаві викрадач авто взяв у заручники поліцейського і загрожує підірвати гранатою і себе, і його 

У Полтаві на вул. Остапа Вишні проводиться спецоперація по затриманню підозрюваного у незаконному заволодінні транспортним засобом, який, намагаючись уникнути відповідальності, чинить опір і загрожує працівникам поліції гранатою.

Про це повідомляє Геращенко на своїй сторінці в фейсбук. 

Майже 8 000 українців вказали в своїх деклараціях доходи понад мільйон гривень 

Відзначається, що в Україні 30 червня закінчилася деклараційна кампанія, за підсумками якої податківці нарахували на 3000 більше "мільйонних" декларацій, ніж минулого року.

Загалом мільйонерами задекларовано отриманий дохід в сумі 68,3 млрд гривень і визначені до сплати майже 2 млрд гривень податкових зобов'язань", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що найбільше мільйонерів зареєстровано в Києві - 40% від загальної кількості, а це 3242 людини, в Дніпропетровській і Харківській областях - 8% і 7,4%, а це 616 і 593 людини відповідно.

Обрання запобіжного заходу Олександру Погребиському та Ігорю Чепкасову. Пряма трансляція 

Сьогодні 23 липня о 12:30 Печерський суд у Києві обиратиме запобіжний захід Олександру Погребиському та Ігорю Чепкасову. Активісти були затримані вчора під ВРУ. Адвокатка затриманого, Євгенія Тонконожко, розповіла, що Олександр Погребиський фактично був свідком того, як народний депутат України (Олег Волошин) вдарив пересічного громадянина.

Юрій Бутусов: «Коли вся увага була зосереджена на подіях в Луцьку, справжня трагедія відбулася на Донбасі» 

Український журналіст, головний редактор сайту Цензор.нет та оглядач Дзеркала тижня, Юрій Бутусов, на своїй сторінці у Фейсбук розповів про те, що коли два дні тому уся увага була зосереджена на подіях в Луцьку, справжня трагедія відбулася на Донбасі.

Людяність не може бути вибірковою. Днями найбільшу увагу було привернуто до Луцька, але справжня трагедія сталася на Донбасі. Один український воїн загинув від ран, ще одне тіло нашого загиблого вдалося забрати з рук противника. Сьогодні ми побачили, що президент Зеленський здатний дуже швидко здійснювати добрі вчинки заради порятунку життя заручників, і це гідно поваги", - пише журналіст.

 

Нагадаємо, у передвиборчій рекламі Трампа фотографією з Майдану проілюстрували хаос. На картинці зі слоганом «Громадська безпека або хаос та насильство» з одного боку розміщене фото Дональда Трампа, а з іншого — фото подій на Майдані.

Як стало відомо, Нацбанк зберіг ставку на рівні 6% річних. Це рішення стримає зростання цін в умовах відновлення економіки в 2021-2022 роках.

Також ми писали, що новий голова НБУ Шевченко вперше зустрівся з МВФ. На зустрічі були присутні голова місії МВФ в Україні Іванна Владкова Голлар, постійний представник МВФ Йоста Люнгман і заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован.

Читайте також:Луческу став головним тренером київського «Динамо»

#Україна#Економіка#Політика#НБУ#події
Більше новин:
Психолог розповіла, чому успішних жінок не кличуть заміж
22.07.2020 о 19:50
news photo
Деяких українців не пустять на відпочинок в Чорногорію
22.07.2020 о 18:50
news photo
Коли країни світу відкриють кордони для українців
22.07.2020 о 16:00
news photo
У київському парку повноцінно запустили новий світловий фонтан
22.07.2020 о 15:29
news photo