Авторизація

Наука та технології
Вчені дослідили геном домашніх курей і з’ясували, звідки вони походять
25.07.2020 о 11:54
image
Вчені провели масштабне розслідування геному сучасної курки та з’ясували, що вона з’явилася у південно-східній частині Азії від 9,5 до 3,3 тисячі років тому. Це набагато пізніше того часу, коли відбулося перше одомашнення тварин людиною.

Про це йдеться у дослідженні міжнародної команди вчених, опублікованому в журналі Cell Research, пише «Є!».

До цього часу достеменно не було відомо, звідки походять сучасні одомашнені кури. Більшість спеціалістів припускали, що вони виникли орієнтовно 7500 року до нашої ери й були одними з підвидів банківської курки, яка живе у тропіках і є представником родини фазанових. Деякі останні дослідження стверджують про походження курей з північного Китаю з долини річки Інд.

Нове дослідження дещо суперечить попереднім теоріям. У ньому йдеться про те, що ці птахи з’явилися вперше в південно-західній частині Китаю, на півночі Таїланду та М'янмі.

Так, науковці дослідили геном за допомогою сучасної технології повного секвенування. Вони взяли понад 860 зразків, з яких 162 були від домашніх курей, 142 — від птахів, які представляють всі підвиди банківської курки, 12 — від зеленої тропічної курки, 2 — від північної тропічної курки й 4 від курки з цейлонських джунглів.

Так вчені змогли простежити місця першої появи сучасної домашньої курки. Вони також виявили, що домашні кури раніше були підвидом банківської курки.

Ці дані продемонстрували, що після того, які птахи розповсюдилися в інші частини Азії, вони в резульаті схрестилися з іншими дикими птахами.

Як ми писали раніше, Маск презентував ескіз тунелю під Лас-Вегасом

Читайте також: У київському парку повноцінно запустили новий світловий фонтан
#Дослідження#вчені#походження#курка
Більше новин:
У київському парку повноцінно запустили новий світловий фонтан
22.07.2020 о 15:29
news photo
Уряд продовжив адаптивний карантин до 31 серпня
22.07.2020 о 14:28
news photo