Авторизація

Економіка та бізнес
У ПриватБанку заявили, що попередні власники відмили у США майже 800 мільйонів доларів
25.07.2020 о 13:52
image
У націоналізованому ПриватБанку заявили, що його колишні власники відмили у Сполучених Штатах Америки майже 800 мільйонів доларів.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Є!».

Перевіривши додаткові банківські документи, банк подав до суду у штаті Делавер 21 липня змінений позов проти Ігоря Коломойського й Геннадія Боголюбова. У ньому стверджується, що обидва відмили 660 мільйонів доларів через групу американських компаній Optima і ще 100 мільйонів доларів через інші американські компанії.

Банк вимагає від колишніх власників відшкодування на суму в сотні мільйонів доларів.

У новому документі йдеться, зокрема, про те, що, як стверджують у банку, ще 86 мільйонів доларів понад суми первісного позову Коломойський і Боголювов відмили в період 2008–2010 років, вивівши ці кошти на два офшорні рахунки одного з підрозділів московського інвестиційного банку «Ренесанс-капітал».

Як стверджується в позові, обидва скупили активи у США на суми в сотні мільйонів доларів, зокрема нерухомість і сталеливарні компанії, завдяки фіктивним позикам, що їх видавав ПриватБанк різноманітним компаніям, які контролювали самі ж олігархи. Далі, стверджує банк, ці кошти відмивалися у США через заплутану схему оборудок.

Як ми писали раніше, Україна візьме участь в дитячому Євробаченні-2020

Читайте також: Мін'юст почав продавати «подарункові сертифікати» на відсидку в VIP-камерах
#Україна#США#ПриватБанк#кошти
Більше новин:
Мін'юст почав продавати «подарункові сертифікати» на відсидку в VIP-камерах
24.07.2020 о 16:00
news photo
Головний санітарний лікар назвав орієнтовну вартість вакцини від Covid-19
24.07.2020 о 15:52
news photo