Авторизація

Економіка та бізнес
Арбітраж в Парижі розгляне справу про захоплення Росією об’єктів «Укренерго» в Криму
31.07.2020 о 16:50
image

Арбітражний суд в Парижі розпочав розгляд справи щодо незаконного захоплення Російською Федерацією інфраструктурних об’єктів НЕК "Укренерго" на території АР Крим. Розгляд розпочався 16 липня 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго", пише «Є!».

Як зазначили в прес-службі, в межах справи "Укренерго" вимагає компенсації за порушення Росією угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій від 1998 року, а саме за захоплення Росією під час анексії Криму магістральних мереж та інших об’єктів, які належать "Укренерго".

Також до вимог входить компенсація шкоди від незаконної експропріації інвестицій "Укренерго" в Криму та порушення зобов’язання гарантувати повний та безумовний правовий захист.

Як зазначив член правління НЕК "Укренерго" Максим Юрков, вартість активів, щодо яких подано позов, буде встановлено після проведення оцінки.

Нагадаємо, у квітні 2018 року НЕК "Укренерго" відповідно до чинної процедури розгляду справ до представників РФ було відправлено запити для досудового врегулювання спору.

Як зазначалось раніше, як отримати кошти замість «Пакунку малюка»: роз'яснення Мінсоцполітики

Читайте також: Забирають все, навіть одяг: що загрожує українцям, які мають комунальні борги
#Париж#«Укренерго»#РФ#арбітраж
Більше новин:
Справу, яку відкривали проти Порошенка через Томос, закрили
31.07.2020 о 15:40
news photo
Забирають все, навіть одяг: що загрожує українцям, які мають комунальні борги
24.07.2020 о 19:50
news photo