Авторизація

Суспільство
Гарні новини
07.08.2020 о 11:00
image

Тобі не вистачає добрих новин? «Є!» гарні новини!

У Львові знімають фільм про українських дисидентів 

У Львові розпочалися зйомки документального фільму про українських дисидентів. Стрічку про Ірину Стасів-Калинець, Святослава Караванського та Миколу Руденка знімають в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”.

Як зазначається, це спільний проєкт Українського інституту національної пам’яті та інтернет-видання “Історична правда”.

Лучанка облаштувала компостер на балконі багатоповерхівки

Катерина Салівончук-Кушнірук на балконі у Луцьку поставила спеціальну ємність для компостування. У ній вже півтора року ферментує органічні відходи. Жінка пояснює: компостування — це збір органічних добрив, що утворилися внаслідок розкладання органічних речовин мікроорганізмами. Спеціальне компостне відро стоїть на балконі лучанки, вартує 220 гривень.

Запаху від відра немає. Якщо ж ви відкрили кришку, то запах буде”, – розповідає Катерина Салівончук-Кушнірук.

В Одесі облаштують пляж для людей з інвалідністю

В Одесі на пляжі «Дельфін», між траверсами № 12 та № 13), облаштують місце відпочинку для людей з інвалідністю та капітально відремонтують підпірну стінку. Роботи будуть виконані за позабюджетні кошти.

Як пояснив заступник начальника управління Віталій Парфьонов, на адресу виконкому звернулися представники ТОВ «Фокус Лоджистікс» щодо готовності за рахунок позабюджетних коштів виконати роботи з капремонту підпірної стінки та облаштування місць для людей з інвалідністю на пляжі «Дельфін», між траверсами № 12 та № 13 першої черги протизсувних споруд.

У Канаді створюють онлайн-енциклопедію старовинних українських пісень

У Канаді українська співачка Марічка Марчик створює онлайн-енциклопедію старовинних українських народних пісень.

«Це буде безкоштовна та доступна енциклопедія, до якої увійдуть унікальні архівні аудіоматеріали, які фольклористи багато років збирали у різних регіонах України. Там будуть рідкісні пісенно-археологічні зразки, які подеколи існували лише в одному селі і пішли у забуття з останнім носієм традиції», – зазначила Марчик.

Планується, що сторінки сайту матимуть вигляд артколажів з інтерактивною мапою різних етнічних регіонів України, зокрема Крим, представлених десятьма пісенними жанрами кожен.

На Вінниччині створять “Сад каміння” за 275 тисяч гривень

У Гайсині на Вінниччині створять креативну зону відпочинку “Сад природніх та рукотворних каменів” вартістю 275 тисяч гривень. Завершити роботи планують до кінця цього року.

Як повідомляється на сайті Гайсинської районної ради, “сад каменів” мають створити у парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького м. Гайсин.

У Мадриді з’явилася площа Лесі Українки 

У столиці Мадриді площу, на якій розташоване посольство України в Іспанії, назвали ім'ям Лесі Українки.

На вшанування великої дочки українського народу та її внеску у розвиток світової культури мерія міста Мадрид присвоїла ім’я Лесі Українки площі у столиці Іспанії, на якій розташоване Посольство України, а також підтримала пропозицію дипломатичної установи України щодо встановлення на цій площі пам’ятника поетесі", - повідомляє посольство.

Нещодавно іспанський письменник Хосе Андрес Альваро Окаріс випустив працю "Леся Українка – душа України" - до 150-річного ювілею поетеси, до якої увійшла збірка її творів іспанською мовою. 

Як стало відомо, на Заході закликають розпочати масову вакцинацію від коронавірусу. Розроблення нових вакцин проти Covid-19 йде дуже швидко, що є обнадійливою новиною для всього світу.

До речі, у Франції назріває «Шампанська війна». Через спад продажів шампанських вин, у Франції назріває справжня війна між фермерами та виробниками.

Нагадаємо, шахти Львівщини хочуть відкрити для туристів-екстремалів. Багато ж туристів шукають справжніх експериментів, нових емоцій, цікавляться процесами виробництва.

Читайте також:Дві третини (66%) українців цього літа не збираються і не були у відпустці

#Україна#Відпочинок#туризм#суспільство#Світ
Більше новин:
ТОП-10 комедій для перегляду на вихідні
02.08.2020 о 14:00
news photo
Рукотворні чудеса: найкрасивіші закинуті кар’єри для відпочинку на природі
31.07.2020 о 14:15
news photo
ТОП-10 фільмів про шпигунів для перегляду на вихідні
26.07.2020 о 14:00
news photo
У Житомирі запрацювала «Літня бібліотека» просто неба
24.07.2020 о 10:15
news photo