Авторизація

Суспільство
Закрили кафе, ринки та магазини: на Буковині посилили карантин в районі «червоної» зони
03.08.2020 о 12:17
image

З 3 серпня у Кіцманському районі Чернівецької області посилили карантин: за класифікацією МОЗ. Про це розповів голова Кіцманської райдержадміністрації Олексій Добровольський кореспонденту "Укрінформ".

За його словами, у Кіцманскьому районі закрили усі кафе й ресторани, призупинили роботу ринків та магазинів, крім продуктових відділів, а також зупинили роботу громадського транспорту.

Загалом, ми дотримувалися тієї постанови, яка видана урядом. У неділю, 2 серпня, ми провели засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС. На ньому звернули увагу на те, що в першу чергу необхідно закрити кафе і ресторани, які виявилися розсадником цієї коронавірусної хвороби. Призупинили також роботу торговельних закладів, ринків, окрім продуктових рядів. Також зупинив роботу і громадський транспорт. Хоча намагаємось організувати довезення медиків та працівників установ, які забезпечують роботу громад району. Магазини продають лише продукти та товари першої необхідності", - розповів Добровольський.

Голова райадміністрації зазначив, що під час засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС епідеміологи заявили, що зростання кількості хворих COVID-19 у районі пов'язане, в основному, із недотриманням протиепідемічних заходів під час святкування весіль.

Там (на весіллях, - Ред.) порушували навіть елементарні вимоги, коли було дозволено влаштовувати заходи на 50 осіб чи на певну площу, то було значне перебільшення людей у приміщеннях. Зараз усіма подібними випадками займаються правоохоронні органи та епідеміологічна служба", - додав Олексій Добровольський.

Натомість Сергій Надал, міський голова Тернополя, закликав міністра інфраструктури не зупиняти залізничне сполучення з Тернополем, а регіональну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – не зупиняти автобусне сполучення. Надал записав відео-звернення у Facebook.

Як стало відомо, в Україні з 3 серпня набирає чинності поділ країни на чотири зони за рівнем поширення коронавірусу: на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зону. Розповідаємо, що це змінює. Про це йдеться в постанові уряду від 22 липня, яка набула чинності 1 серпня.

До речі, у МОЗ пояснили, як відбувається розрахунок внесення населеного пункту до зони. Ляшко розповів, у якому випадку Київ можуть прибрати із зеленої зони.

Читайте також:В Україні зафіксовано 990 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19

#МОЗ#карантин#Чернівецька область#коронавірус
Більше новин:
Головні новини за минулий тиждень
02.08.2020 о 15:48
news photo
В ОАЕ запустили першу в арабських країнах АЕС
01.08.2020 о 16:00
news photo
Аваков оприлюднив відео ліквідації полтавського захоплювача
01.08.2020 о 15:00
news photo
В Києві протестують проти карантину. Пряма трансляція
01.08.2020 о 13:03
news photo