Авторизація

Світ
У Німеччині відновилися заняття в школах вперше з початку карантину
03.08.2020 о 16:05
image

Десятки тисяч школярів на півночі Німеччини з понеділка повернулися до шкіл вперше з середини березня, коли навчання було скасовано через коронавірус.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на DPA.

Мекленбург-Передня Померанія - перша з 16 німецьких земель, яка вирішила раніше закінчити літні канікули і 152 700 учнів регіону повернуться за парти.

З метою мінімізації ризику зараження школярів розділили на групи, які не перетинаються, хоча в цих групах були скасовані правила соціальної дистанції. Маски обов'язкові в усіх приміщеннях шкіл.

Кілька островів у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн також відновлюють заняття в понеділок, а портове місто Гамбург зробить це з четверга.

Школи Берліна та навколишньої землі Бранденбург приєднаються наступного тижня, як і найбільш густонаселений регіон Північна Рейн-Вестфалія.

Нагадаємо, 1 серпня в суботу тисячі людей вийшли в Берліні на протест проти коронавірусних обмежень. Практично ніхто з присутніх не носив масок. 

Від початку пандемії 209 653 людей у ​​Німеччині заразились Sars-CoV-2, 9148 людей померли. За останні кілька тижнів показники зараження у Німеччині збільшилися і чиновники застерегли від втрати пильності.

Як ми писали, у Манчестері оголосили надзвичайну ситуацію через коронавірус. У мерії просять людей не тривожитися, пояснюючи, що це не означає для них радикальних змін.

Також стало відомо, що ЄС не готовий відкрити кордони для України. В Україні кількість нових випадків зараження COVID-19 на 100 тисяч населення в 1,6 разів перевищує показники Євросоюзу.

Нагадаємо, Сергій Надал, міський голова Тернополя, закликав міністра інфраструктури не зупиняти залізничне сполучення з Тернополем, а регіональну комісію з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – не зупиняти автобусне сполучення. Надал записав відео-звернення у Facebook.

#Школа#Німеччина#навчання#карантин
Більше новин:
Судячи з кількості забав ми всі швидко потрапимо у червону зону, а можливо дуже червону, - медичний експерт
04.08.2020 о 14:00
news photo
Луцьк відмовився посилювати карантин і просить не заважати бізнесу. Поліція «злісних порушників» все ж каратиме
03.08.2020 о 17:55
news photo
Укрзалізниця скасовує зупинки низки поїздів у Луцьку та Тернополі
03.08.2020 о 15:20
news photo
Закрили кафе, ринки та магазини: на Буковині посилили карантин в районі «червоної» зони
03.08.2020 о 12:17
news photo