Авторизація

Суспільство
Що станеться, якщо з'їсти продукти з цвіллю
03.08.2020 о 18:50
image

У кожного продукту є свій термін придатності. Але, якщо зберігати його в неправильних умовах, тоді він зіпсується швидше і на ньому з'явиться цвіль. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Олена Мотова розповіла, чи небезпечно вживати запліснявілі продукти, пише «Є!».

Спеціаліст зазначила, що цвіль складається з окремих ниток, на кінцях яких утворюються спори. Саме спори надають цвілі кольору. Нитки можуть розташовуватися не тільки на поверхні, але й глибоко всередині продукту. Коли ми бачимо зелені точки на хлібі, біле напилення на сирі, оксамитові кола, розміром з монету, на фруктах і пушок на поверхні желе, це означає, що кореневі нитки вже глибоко проникли в продукт.

Така їжа несе загрозу здоров'ю людини, тому що може викликати алергію і проблеми з дихальною системою. Цвіль здатна виробляти мікотоксини - речовини, які володіють токсичними властивостями. Позбутися від них не так вже й просто, тому що вони дуже термостабільні, навіть при температурі 100 градусів і вище.

Лікар каже, що мікотоксини починають вироблятися при певних умовах, коли продукт вже зіпсований.

Якщо ви виявили на їжі підозрілі плями, напилення, дивний запах, а це найчастіше трапляється з "м'якими" продуктами, наприклад, з хлібом, тоді варто їх викинути. У такій їжі багато вологи, тому цвіль і патогенні бактерії, легко проникають в товщу продукту і  там розмножуються.

Також читайте: Який шоколад найкорисніший? Плюси і мінуси популярних солодощів

Читайте також:Як отримати кошти замість «Пакунку малюка»: роз'яснення Мінсоцполітики

#харчування
Більше новин:
Помада зі смаком гострих крилець: KFC здивувала новинкою
02.08.2020 о 19:50
news photo
Який шоколад найкорисніший? Плюси і мінуси популярних солодощів
01.08.2020 о 12:00
news photo
Як отримати кошти замість «Пакунку малюка»: роз'яснення Мінсоцполітики
31.07.2020 о 16:00
news photo
Кому протипоказано худнути за допомогою дієт
29.07.2020 о 19:50
news photo