Авторизація

Iнтерв’ю
«Нічні події - це намагання Лукашенка силою задавити власний народ» Олексій Гончаренко
11.08.2020 о 12:00
image

Під час акції  солідарності з білоруським народом біля посольства Білорусі в Києві журналіст інфопростору «Є!» поспілкувалась з народним депутатом України, членом фракції Європейська Солідарність Олексієм Гончаренком.

Кор.: Чи визнаєте Ви перемогу Лукашенка на виборах, які вчора пройшли в Білорусі?

Олексій Гончаренко: Звичайно що ні. Це фальсифікація виборів яка там відбулася і я маю честь очолювати міжфракційне обєднання за демократичну Білорусь у Верховній Раді України. Сьогодні ми зробили свою заяву і зареєстрували проект постанови Верховної ради яким пропонуємо у Верховній раді не визнавати президентські  вибори які відбулися в Білорусі 9 серпня, закликати інші демократичні країни теж їх не визнавати і закликати білоруську владу зупинити насилля проти мирно протестуючих.

Кор.: Як можете прокоментувати ті події, які сталися вночі, сутички, на яких пролилась кров білорусів.

Олексій Гончаренко: Це намагання Лукашенка силою задавити власний народ. Ніяких інших коментарів немає. Він перетворюється в тирана, в абсолютно відкритого кривавого тирана, який проливає кров власного народу. 

Кор.: Чи вважаєте Ви Тихановську опозицією до Лукашенка що щось зміниться для Білорусів накраще, якщо Тихановська все ж буде президентом. 

Олексій Гончаренко: Я не є громадянином Білорусі. Я не маю визнавати хто кращий буде а хто гірший. Хай Білоруси визначаться хто буде їхнім президентом. Наскільки я знаю, Тихановська обіцяє в разі перемоги, а вона, мені здається очевидно вчора перемогла, провести дострокові протягом  півроку вільні відкриті президентські вибори і кого білоруси оберуть, того оберуть. 

Чому я так кажу свою думку про Лукашенка жорстко? Він вчора показав себе. Після цього він тиран і йому не місце. А кому місце - це не мені вирішувати. Це будуть вирішувати громадяни Білорусі. Я тільки хочу, щоб вони зробили свій вибір вільно, щоб Білорусь була демократичною незалежною країною. 

Кор.: Віктор Медведчук вже привітав Лукашенка з перемогою 

Олексій Гончаренко: І Путін привітав. І його всі куми і друзі звичайно теж. Це, до речі, нам до уваги, бо Лукашенко намагався розігнати по Україні і взагалі на світ тему таку, що начебто він і є якимось гарнатом незалежності Білорусі і Путін його дуже не любить. Насправді, ми бачимо правду всю, тобто що відбувається. Мова йде про те, що він є абсолютним сателітом Путіна, він веде Білорусь до поглинання Росією, тільки його умова, що він надалі хоче бути царьком для внутрішніх питань. Ось і все. А всі розмови, що він щось там гарантує - це все абсолютна маячня. Гарантувати незлежність Білорусії може тільки демократично обрана Білоруська влада. 

Кор.: Дякую Вам. 

Раніше повідомляли: Барикади, коктейлі Молотова і перша смерть. День після виборів президента Білорусі.

Зазначимо, що Світлана Тихановська виїхала в Литву.

Читайте також:Олексій Арестович: «Армія та регіональна влада - секрет перемоги білорусів»

 

#Вибори#Білорусь#Гончаренко#інтерв'ю
Більше новин:
Лариса Волошина: «Сьогоднішня Білорусь - це не тільки сценарій, якого Україні вдалося уникнути. Вона - нагадування про можливе майбутнє»
11.08.2020 о 14:00
news photo
Україна, Польща та Литва виступили зі спільною заявою щодо протестів у Білорусі
11.08.2020 о 13:00
news photo
Гарні новини
11.08.2020 о 11:00
news photo
Лукашенко відповів, хто відключив інтернет в Білорусі в день виборів
10.08.2020 о 19:50
news photo
Акція під Генпрокуратурою проти переслідування патріотів. Пряма трансляція
10.08.2020 о 19:15
news photo
Акція солідарності з білоруським народом. Пряма трансляція
10.08.2020 о 17:33
news photo