Авторизація

Київ
Із 17 серпня у Києві посилять карантин
14.08.2020 о 15:10
image
Через зростання кількості хворих, за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій, Київ опинився у "жовтій" зоні епідемічної небезпеки, із 17 серпня в столиці будуть посилені визначені урядом обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко написав у Telegram.
 
"Через зростання кількості хворих, за рішенням Державної комісії з надзвичайних ситуацій, Київ опинився у "жовтій" зоні епідемічної небезпеки. Оскільки заповненість ліжок у медзакладах, де лікують хворих на коронавірус, перевищила 50%. І становить сьогодні 52,2%", - написав Кличко.

Із 17 серпня в столиці будуть посилені визначені урядом наступні обмеження і заборони: 

- перебування в громадських спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту масок;
- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;
- заборона самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації людям, що перебувають в ізоляції;
- проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, релігійних, рекламних) заходів за участі більше однієї особи на 5 м2 площі будівлі або території, якщо захід проводиться на відкритому повітрі;
- організатор заходу є відповідальним за дотримання учасниками фізичної дистанції не менше, ніж 1,5м, якщо учасники розміщені стоячи;
- заповненість залів кінотеатрів та закладів культури може бути не більшою за 50% місць;
- громадський транспорт – трамваї, тролейбуси, автобуси та маршрутні таксі – здійснюють перевезення пасажирів виключно в кількості місць для сидіння. 

Кличко зазначив, що потрібно носити маску в публічних місцях та в громадському транспорті та дотримуватися дистанції. 

Нагадаємо, усупереч карантину до Умані може прибути до 10 тисяч хасидів. В Україну повинні прибути від 5 до 10 тисяч хасидів для святкування іудейського свята Рош Ха-Шана.

Нагадаємо, міський голова Умані Олександр Цебрій виступив проти приїзду паломників до міста на іудейський Новий рік, бо боїться спалаху коронавірусної хвороби. Він зазначив, що щороку до Умані приїжджають близько 30 тисяч паломників.

Як ми писали раніше,  хасиди активно скуповують житло в Умані. Як зазначили в мерії, багато з них не платять “комуналку” місяцями і мають борги.

До речі, в уряді визначилися, як школи працюватимуть в «червоних зонах» з 1 вересня. Карантин вводитимуть такий самий, як при інших епідеміях.

#Київ#посилення#МОЗ#карантин
Більше новин:
Новий антирекорд. В Україні за добу +1 592 хворих коронавірусом
13.08.2020 о 09:26
news photo
В Україні зафіксовано 1 433 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19
12.08.2020 о 09:27
news photo
Путін заявив, що зробив першу у світі вакцину від COVID-19 і випробував на доньці
11.08.2020 о 13:10
news photo
Названо найсприятливіше місце для поширення COVID-19
11.08.2020 о 11:29
news photo