Авторизація

Війна
«Росія схаменеться, коли матері побачать, як їхні сини повертаються додому мертвими», - генерал США Бен Годжес
04.03.2015 о 20:00
image

Виступаючи в Берліні у вівторок, генерал Бен Годжес заявив, що американські поставки летального озброєння Україні підвищать внутрішньополітичні ставки для президента Росії Володимира Путіна.

«Коли матері побачать, як їхні сини повертаються додому мертвими, коли ця ціна зросте, підтримка всередині країни почне послаблюватися», - сказав він.

Адміністрація президента Барака Обами в даний час оцінює доцільність надання смертоносної оборонної зброї Україні на тлі побоювань, що такий крок може спонукати Росію до подальшого посилення свого втручання в конфлікт.

Годжес не входив у подробиці, яку зброю може бути доставлено, зазначивши, що Україні потрібні «засоби для ведення розвідки, припинення вогню і щось здатне зупинити російські танки».

При цьому Годжес попередив, що ніхто не очікує, що Україна зможе перемогти Росію, якщо отримає американську зброю.

За оцінками американських військових, повідомив Годжес, близько 12 тисяч російських солдатів підтримують промосковських сепаратистів на сході України.

Читайте також:Порошенко скасував оподаткування іноземного озброєння


Російські сили включають військових радників, операторів знарядь і бойові підрозділи, повідомив Годжес у своєму виступі. Ще 29 тисяч солдатів розміщені в анексованому торік Росією українському Криму.

Крім того, 50 тисяч військовослужбовців розміщені з російської сторони кордону на випадок серйозної поразки сепаратистів, сказав Годжес.

Росія неодноразово відкидала заяви, що вона керує операціями сепаратистів на сході України за допомогою власних військ і зброї, незважаючи на незаперечні, на думку Києва та західних країн, докази зворотного.

#АТО#ЛНР#ДНР#Росія#США#Зброя
Більше новин:
Рішення про надання Україні американської зброї готове на 99%, - Саакашвілі
02.03.2015 о 09:10
news photo
ОАЕ спростували поставки зброї в Україну
27.02.2015 о 19:09
news photo
РНБО: Україна отримала летальну зброю
27.02.2015 о 15:38
news photo
Сили АТО почали відведення артилерійських систем по всій лінії зіткнення
26.02.2015 о 15:54
news photo
Керрі: Москва брехала мені щодо України
25.02.2015 о 09:29
news photo