Авторизація

Політика
Президент створив Донецьку і Луганську обласні військово-цивільні адміністрації
05.03.2015 о 14:43
image

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, повідомила прес-служба глави держави.

Про це пише Є | Єдність.інфо.

"Також, згідно з документом від 5 березня, утворені в Донецькій області - Волноваська і Мар'їнська районні військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації в містах Авдіївка, Вугледар і Красногорівка Мар'їнського району; в Луганській області - Новоайдарська, Попаснянська і Станично-Луганська районні військово-цивільні адміністрації, військово-цивільні адміністрації сіл Кримське і Трьохізбенка, Кряківка, Лобачеве, Лопаскіно і Оріхове-Донецьке Новоайдарського району; селища Новотошківське і села Жолобок Попаснянського району; сіл Троїцьке та Новозванівка Попаснянського району", - повідомляє прес-служба президента в четвер.

Указом визначено, що Донецька і Луганська облдержадміністрації набувають статусу відповідно Донецькій і Луганській обласних військово-цивільних адміністрацій, а їх керівники - статус керівників відповідно Донецької і Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій. Те ж стосується і адміністрацій нижчого рівня.

Указом доручено головам Донецької та Луганської облдержадміністрацій у триденний термін подати керівнику Антитерористичного центру при СБУ пропозиції щодо переліку посад, що можуть бути заміщені військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу правоохоронних органів у новостворених військово-цивільних адміністраціях.

Також главам цих обласних державних адміністрацій доручено разом з керівником Антитерористичного центру при СБУ подати у п'ятиденний термін секретарю РНБО спільні пропозиції щодо кандидатур для призначення на посади керівників військово-цивільних адміністрацій населених пунктів.

Читайте також:У Донецькій області створять три військово-цивільні адміністрації

Секретар РНБО має забезпечити підготовку до невідкладному розгляду Радою безпеки питання про призначення керівників військово-цивільних адміністрацій.

Як повідомлялося, 26 лютого президент підписав закон "Про військово-цивільних адміністрації", прийнятий Верховною Радою 3 лютого поточного року.

Документ передбачає створення та діяльність військово-цивільних адміністрацій як тимчасових державних органів, які діють у складі Антитерористичного центру при Службі безпеки України і створюються для забезпечення дії Конституції і законів України, забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності, правопорядку, участі у протидії диверсійним проявам і терористичним актам , недопущення гуманітарної катастрофи в районі проведення антитерористичної операції.

Читайте також:Президент підписав закон про військово-цивільні адміністрації на Донбасі

Відповідно до закону, військово-цивільні адміністрації створюються у разі необхідності за рішенням президента України.

У законі обмовляється, що він припиняє дію через рік з дня його опублікування.

У документі обмовляється, що термін дії може бути продовжений на підставі указу президента України, затвердженого Верховною Радою.

Передбачається також, що цей закон втрачає чинність у разі введення в Україні або в окремих її місцях режиму воєнного стану або оголошення стану війни.

#Порошенко#військово-цивільні адміністрації
Більше новин:
У Донецькій області створять три військово-цивільні адміністрації
03.03.2015 о 16:21
news photo
Президент підписав закон про військово-цивільні адміністрації на Донбасі
26.02.2015 о 14:17
news photo