Авторизація

Політика
Могеріні анонсувала "переосмислення стратегії відносин з Росією"
06.03.2015 о 14:50
image

Країни-члени Євросоюзу єдині у своїй політиці санкцій проти Росії, заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні перед початком неформального засідання Ради ЄС із зовнішніх справ у п’ятницю у Ризі.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

"Ми завжди єдині, ми завжди будемо залишатися єдиними. Це не завжди легко, але завжди необхідно. Усі наші країни-члени добре знають, що у єдності - наша сила, наше найбільш ефективне реагування і дії, щоб забезпечити виконання домовленостей (Мінських. – Ред.). І так само щодо санкцій – ми, звичайно, залишаємося єдиними", - запевнила Могеріні.

Вона нагадала, що одними з головних питань порядку денного цього засідання буде ситуація в Україні та переосмислення стратегії відносин з Росією.

Окрім цього, зазначила Могеріні, глави МЗС у Ризі обговорять з генеральним секретарем ОБСЄ потреби спеціальної моніторингової місії задля зміцнення своєї спроможності, підвищення ефективності у контролі за режимом припинення вогню та виведенням важкого озброєння на сході України.

"Ми також обговоримо шляхи Євросоюзу не лише у контексті підтримки ОБСЄ, а й усієї імплементації Мінських домовленостей", - сказала високий представник ЄС.
#Росія#Євросоюз#Могеріні