Авторизація

Політика
У Росії вирішили, що окупований Крим буде жити за сценарієм Північного Кіпру
10.03.2015 о 11:41
image

У Росії вже визнали, що санкції Заходу істотно знижують можливості розвитку анексованого Криму, передає Є | Єдність.інфо із посиланням на УНІАН

Як заявив міністр РФ у справах окупованого півострова Олег Савельєв, головна відмінність економічної стратегії анексованого Криму від інших суб'єктів Федерації - в широкій варіативності, пов'язаної з різними сценаріями розвитку політичної ситуації. Савельєв повідомив, що в даний час уважно вивчається досвід північного Кіпру та інших невизнаних територій.

«Ми намагаємося прорахувати різні варіанти з урахуванням більш жорсткого тиску ззовні», - сказав він.

Міністр підкреслив, що ключове завдання, яке необхідно вирішити незалежно від санкцій,- це інфраструктурна незалежність півострова. 

«Такі реалії сьогоднішнього дня: ми не можемо розраховувати на північний транспортний коридор, на стабільні постачання електроенергії, газу, води. Прийнято принципове рішення, що ми будемо нарощувати власну генерацію і забезпечимо енергоміст, достатні перетоки електроенергії з Краснодарського краю», - сказав він.
Читайте також: У Росії немає коштів на будівництво електростанцій в Криму - ЗМІ

Турецька Республіка Північного Кіпру, проголошена після вторгнення турецьких збройних сил на Кіпр в 1974 році, оголосила про свою незалежність в 1983 році. У 2004 році на території ТРПК була формально включена до складу Європейського союзу як частина Республіки Кіпр. Визнається Туреччиною і Абхазією. Всі інші держави - члени ООН визнають територію Північного Кіпру як частину республіки Кіпр.

#Крим#Росія#окупація#Кіпр
Більше новин:
В Сімферополі до річниці анексії Криму Росією оновили пам'ятник Леніну
10.03.2015 о 11:17
news photo
У Росії немає коштів на будівництво електростанцій в Криму - ЗМІ
10.03.2015 о 10:11
news photo
Псакі назвала фільм "Крим. Шлях на Батьківщину" брехливим
10.03.2015 о 08:43
news photo
МЗС Японії наполягає на скасуванні поїздки свого екс-прем'єра в Крим
06.03.2015 о 18:00
news photo
У Криму затоплять старі українські судна і перетворять їх в рифи
06.03.2015 о 17:30
news photo