Авторизація

Політика
ЄС закликає країни ООН запровадити санкції через анексію Криму
16.03.2015 о 15:00
image

Євросоюз закликає країни-члени ООН провадити політику, включаючи обмежувальні заходи, спрямовані на невизнання нелегальної анексії Криму Росією.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Укрінформ".

Про це заявила у понеділок високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Європейський Союз не визнає і продовжує засуджувати цей акт порушення міжнародного права. Нелегальна анексія Криму і Севастополя Російською Федерацією є також прямим викликом міжнародній безпеці із важкими наслідками для міжнародного правового порядку, який захищає єдність і суверенітет усіх держав. 

Читайте також:Могеріні і Пан Гі Мун обговорили посилення місії ОБСЄ в Україні

Євросоюз залишатиметься відданим і повною мірою провадить політику із невизнання, у тому числі через обмежувальні заходи. ЄС закликає країни-члени ООН розглянути аналогічні заходи із невизнання відповідно до резолюції Генеральної асамблеї ООН 68/262", - заявила Могеріні.

Вона також наголосила, що ЄС глибоко занепокоєний нарощуванням з боку Росії військової присутності на території Криму та погіршенням ситуації із дотриманням прав людини на півострові.

 

#Крим#Санкції#Могеріні
Більше новин:
Могеріні анонсувала "переосмислення стратегії відносин з Росією"
06.03.2015 о 14:50
news photo
Могеріні каже, що оцінювати результати "Мінську" ще зарано
26.02.2015 о 22:35
news photo
Могеріні і Пан Гі Мун обговорили посилення місії ОБСЄ в Україні
25.02.2015 о 08:46
news photo
ЄС проаналізує пропозицію Києва про направлення поліцейської місії на схід України
19.02.2015 о 15:01
news photo