Авторизація

Україна
Україна очікує черговий транш кредиту від МВФ
22.07.2015 о 07:27
image

Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, министр фінансів Наталя Яресько та глава Національного банку Валерія Гонтарєва підписали письмо про намір уряду і НБУ до Міжнародного валютного фонду (МВФ) і проект меморандуму про економічну та фінансову політику за результатами первого перегляду розширеної програми фінансування МВФі направили його директору-розпоряднику Фонду.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра фінансів України з питань євроінтеграції Артем Шевальов.

Таким чином, ми очікуємо, що рада директорів Фонду вже найближчим часом зможе прийняти рішення щодо виділення Україні наступного траншу за програмою (близько 1.7 млрд. дол.), який повністю піде на зміцнення золотовалютних резервів НБУ, - написав він.

Зазначимо, ЄС сьогодні може виплатити Україні 600 млн євро першого траншу макрофінансової допомоги загальним обсягом 1,8 млрд євро, меморандум про надання якої Україна та ЄС підписали 22 травня.

Верховна Рада 18 червня прийняла Закон "Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником і Європейським Союзом як кредитором і Кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника) та Європейським Союзом як кредитором (про отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського Союзу у сумі до 1 млрд 800 млн євро)".

ЄС і Україна в рамках ризького саміту "Східного партнерства" у травні підписали меморандум про взаєморозуміння щодо виділення Євросоюзом раніше схваленого третього пакету країні макрофінансової допомоги на суму до 1,8 млрд євро. Заступник міністра фінансів України Артем Шевальов повідомляв, що меморандум передбачає виділення коштів трьома траншами за 600 млн євро.

Перша програма макрофінансової допомоги ЄС для України на 610 млн євро була схвалена навесні 2014 р. і виділена Києву трьома траншами з травня 2014 р. по квітень 2015 р. ЄС минулого року схвалив для України також другу подібну програму на 1 млрд євро, в рамках якої було виділено два рівних транша за 500 млн євро - 17 червня та 3 грудня.

#Україна#Євросоюз#Кредит#транш