Авторизація

Світ
«Дівчата зі Львова» - польський телеканал покаже серіал про українок у Польщі
06.08.2015 о 10:48
image

Один із найпопулярніших телеканалів Польщі TVP1 запускає новий телесеріал «Дівчата зі Львова», передає  «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Серіал представлятиме історії чотирьох українок, які хочуть влаштувати своє життя в Польщі. Головні ролі  грають польські актриси Ганна Марія Бучек, Катажина Ухерська, Анна Горайська і Магдалена Врубель.

«Дівчата зі Львова» - це історія про чотирьох приятельок: Поліну, Уляну, Світлану і Ольгу, які приїхали у Варшаву в пошуках роботи і кращого життя. У Польщі вони всі разом знімають кімнату в напівзруйнованому старовинному будинку, працюють нелегально, часто їм доводиться виконувати обов'язки, які не узгоджуються з їх освітою.

Дівчата сумують за минулим життям - Світлана залишила у Львові двох дітей, Оля - кохану людину. За словами Катажини Ухерської, яка грає закомплексовану, боязку Олю, серіал розповідає про зіткнення двох національностей - польську та українську.

Це комедійна історія, але іноді вона сповнена гіркоти, - говорить актриса.

Поляки зможуть побачити, що вони, як виявляється, не такі вже й толерантні, як їм здається.

Ми не вимагаємо якихось радикальних змін у польській національній самосвідомості, але сподіваємося, що серіал схилить поляків до рефлексії, - говорить Ухерська.

Такої думки також дотримується Анна Марія Бучек, яка зіграє Світлану - інженера за освітою, що працює в Польщі прибиральницею. Актриса вважає, що серіал «Дівчата зі Львова» без прикрас показує правду про польське та українське суспільство і про відносини між двома народами.

Ми показуємо суспільство таким, яке воно є. Це означає, що українці в нашому серіалі можуть бути як дуже неприємними, так і дуже симпатичними людьми. Також у нас фігурують і хороші, і погані поляки, - говорить актриса.

До участі в серіалі польські актриси готувалися дуже інтенсивно, в тому числі, працюючи з консультантом з української мови. Героїні будуть говорити польською мовою, що буде стилізована під українську.

Щоб не робити субтитрів, нам довелося трохи переробити мову. У глядача не буде проблем з розумінням, - говорить Анна Марія Бучек.

Автором сценарію серіалу «Дівчата зі Львова» є Роберт Браттер, а режисером - Войцех Адамчик.

Серіал складатиметься з 13 серій, а його прем'єра відбудеться у вересні. «Дівчат із Львова» можна буде дивитися по TVP1 по неділях о 20:25 за польським часом.

#Польща#Українці#Телебачення#серіали
Більше новин:
Завтра на інавгурації Анджея Дуди очікується близько 600 гостей
05.08.2015 о 16:48
news photo
Церква заборонила ходити до причастя Президенту Польщі
05.08.2015 о 09:44
news photo
Дочка Нємцова віддасть 700 тисяч євро на допомогу українцям
05.08.2015 о 08:20
news photo
Книжки трьох українських авторів увійшли у півфінал престижного конкурсу "Angelus"
04.08.2015 о 12:20
news photo
У Польщі помер найбагатший підприємець країни
29.07.2015 о 12:48
news photo