Авторизація

Політика
Міністр сільського господарства Польщі - Путіну: "Знищення продуктів - гріх"
07.08.2015 о 15:59
image

Міністр сільського господарства Польщі Марек Савицький на прес-конференції 7 серпня закликав Володимира Путіна перестати нищити санкційні продукти харчування. Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Я хочу закликати президента Путіна, щоб він не йшов слідами своїх попередників з Радянського Союзу, я маю на увазі 30-і рр., щоб він не знищував продукти, які російські підприємці насилу купують на різних ринках Європи і світу.

Росіяни потребують зараз ці продукти, а в нашій слов'янській традиції знищення їжі, знищення хліба вважається важким гріхом. Пану Путіну не варто цього робити. Це нагадує голодомор в Україні і в інших регіонах СРСР у 30-х рр., - заявив Савицький.

Глава польського сільськогосподарського відомства підкреслив, що в Європі багато продуктів харчування високої якості.

Пане президенте Путін, не знищуйте продукти! Дозвольте своїм землякам їх купувати і користуватися тими хорошими пропозиціями, які дає Польща і Євросоюз, відкритий до співпраці з російським суспільством, - підкреслив Савицький.

Нагадаємо, що 29 липня Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким сільськогосподарську сировину і продукти, що заборонені до ввезення згідно з санкціями, з 6 серпня будуть знищувати на кордоні.
Також нагадаємо, що 6 серпня, за словами міністра сільського господарства РФ Олександра Ткачова, у першій партії, яка піддалася знищенню, було 28 тонн яблук і помідорів з Польщі.

#Путін#Санкції#Польща#Продукти