Авторизація

Політика
Порошенко пропонує створити місію ЄС на окупованому Донбасі
30.12.2015 о 15:20
image

Порошенко під час розмови проінформував про ескалацію на Донбасі в останні тижні і наголосив на недопустимості невиконання Мінських домовленостей Росією та проросійськими бойовиками.

Співрозмовники домовилися про необхідність повного припинення вогню, - сказано в повідомленні.

А також закликали на початку 2016 року активізувати роботу в Тристоронній контактній групі над модальностями проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей. До цієї роботи має бути долучено БДІПЛ ОБСЄ.

У цьому контексті Порошенко наголосив на необхідності скасування фейкових "виборів", які призначили проросійські бойовики.

Він також підкреслив, що вибори на Донбасі мають відбутися за участі українських партій, українських ЗМІ, Центральної виборчої комісії, міжнародних спостерігачів та відповідно до всіх стандартів БДІПЛ ОБСЄ.

Для підтримання порядку та забезпечення безпеки під час виборчого процесу Порошенко  запропонував розгорнути на території окупованих районів Донбасу спеціальну місію Євросоюзу з дотримання миру в рамках Спільної політики безпеки та оборони ЄС.

Порошенко наголосив на необхідності негайного допуску на окуповані території всіх міжнародних гуманітарних місій, зокрема Міжнародного комітету Червого хреста та Організації "Лікарі без кордонів".

Співрозмовники домовилися про наступну зустріч міністрів закордонних справ Нормандської четвірки в кінці січня 2016 року.

Президент Петро Порошенко закликав відпустити додому всіх українських заручників,  в тому числі і тих, які незаконно утримуються в Росії, зокрема Надію Савченко та Олега Сенцова.

Глава Української держави звернув уваги на деструктивну торгівельно-економічну політику Росії щодо України.

Читайте також: Кабмін затвердив військово-медичну доктрину
#Вибори#Порошенко#Донбас#Євросоюз#нормадська четвірка
Більше новин:
ТОП-10 подій року, які сколихнули Україну
31.12.2015 о 18:00
news photo
Кабмін затвердив військово-медичну доктрину
30.12.2015 о 13:30
news photo
Порошенко проведе люстраційну перевірку свого прес-секретаря
30.12.2015 о 11:21
news photo
Порошенко та Меркель обговорили зустріч з Путіним
29.12.2015 о 20:15
news photo
Турчинов заявив, що мінський процес продовжать
29.12.2015 о 14:40
news photo