Авторизація

Політика
Миколу Томенка та Єгора Фірсова позбавили мандатів
25.03.2016 о 17:00
image

Депутатів Верховної Ради Єгора Фірсова та Миколи Томенка, які покинули фракцію БПП, позбавили депутатських мандатів. Таке рішення було прийняте під час закритого з'їзду партії Блоку Петра Порошенка, повідомляє «Є!», посилаючись на українські ЗМІ.

Інформацію підтвердив депутат БПП Артур Герасимов

"Було обговорення відносно оцінки діяльності депутатів Блоку Петра Порошенка - Солідарність в парламенті. З'їзд надав задовільну оцінку депутатів в цілому, але окреме обговорення торкалося тих депутатів, які написали заяви і вийшли з фракції. Згідно з 81-ою статтею Конституції з'їзд прийняв рішення відносно виключення цих депутатів і складання ними депутатських мандатів. Я маю на увазі Миколу Томенка і Єгора Фірсова"


Стаття 81 Конституції передбачає однією з причин дострокового припинення повноваження народного депутата України у випадку "невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції".

#Мандат#Єгор Фірсов#Томенко#позбавлення мандатів