Авторизація

Київ
У Києві запрацював новий маршрут «Чернігівська» - «Політехнічний інститут»
23.02.2017 о 17:25
image

23 лютого в столиці розпочав роботу автобусний магістральний маршрут № 118, який курсує від ст. м. «Чернігівська» до ст. м. «Політехнічний інститут». Ще 4 нових маршрути готують до запуску. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Магістральний маршрут № 118, на якому курсують 10 автобусів, значно покращить транспортне сполучення між лівим та правим берегом. Департамент транспортної інфраструктури ретельно аналізує пасажиропотоки за методикою Світового банку. Ці результати мають допомогти впровадити наступні 4 магістральні маршрути в Києві. Орієнтовно 2 березня плануємо запустити автобусний маршрут № 119 – від вул. Юрія Смолича (Голосіївський район, житловий масив Теремки-2) до Контрактової площі, – зауважив Сергій Майзель.

Варто зазначити, що рухомий склад нового автобусного маршруту № 118 має низьку підлогу та пристосований для людей із особливими потребами. Усі автобуси обладнані сучасною системою кондиціонування,  GPS-трекерами, щоб можна було відслідковувати на сайті КП «Київпастранс» у якій частині міста рухаються автобуси.

Наразі триває оформлення документів перевізниками для початку роботи ще чотирьох маршрутів:

Згідно з рекомендацією Світового банку, у 2017 році Департамент транспортної інфраструктури продовжуватиме оптимізацію мережі маршрутів громадського транспорту Києва. Реалізація програми дозволить вирішити транспортні проблеми 6-го та 5-го мікрорайонів на житловому масиві «Позняки», з’єднати житлові масиви з центральною частиною міста та лініями метрополітену, в цілому забезпечити рух магістральними вулицями рухомого складу великої і особливо великої місткості. Це зменшить навантаження приватного транспорту на автошляхи столиці та заохотить мешканців і гостей міста користуватися громадським транспортом, – підкреслив Сергій Майзель.

Довідково.

Роботу автобусного маршруту № 118 організовано за трасою: вул. Гната Хоткевича – просп. Юрія Гагаріна – просп. Соборності – міст ім. Патона – б-р Дружби народів – б-р Лесі Українки – вул. Басейна – б-р Тараса Шевченка – просп. Перемоги – вул. Чорновола – вул. Борщагівська – пров. Політехнічний – просп. Перемоги – б-р Тараса Шевченка – вул. Велика Васильківська – вул. Павла Скоропадського – вул. Басейна – б-р Лесі Українки – б-р Дружби народів – міст ім. Патона – просп. Соборності – просп. Юрія Гагаріна – б-р Верховної Ради – вул. Гната Хоткевича.

Відповідно до рекомендацій Світового банку, наразі в місті курсує автобусний маршрут № 17 від ст. м. «Харківська» до вул. Драгоманова (ст. м. «Харківська» – вул. Ревуцького – вул. Анни Ахматової – вул. Драгоманова – вул. Здолбунівська – вул. Ревуцького – ст. м. «Харківська»).

Читайте також: У суботу відбудеться відкриття пам'ятника Олені Телізі - Кличко
Читайте також: Швидкісний трамвай з’єднає правий і лівий береги Дніпра
Читайте також: «Загрози для міста немає», - до кінця опалювального сезону вугілля в Києві вистачить – керівник апарату КМДА
#Київ#Маршрутка#КМДА#новий маршрут#Сергій Майзель
Більше новин:
На Тернопільщині зафіксовано спробу доведення до самогубства 13-річного хлопця через «групи смерті»
23.02.2017 о 17:07
news photo
Гончаренко вийшов на зв'язок та поспілкувався із журналістами
23.02.2017 о 16:47
news photo
Цього дня у Києві народився Казимир Малевич
23.02.2017 о 16:34
news photo
Український танк «Оплот» показали в дії (фото, відео)
23.02.2017 о 16:16
news photo
Прокуратура назвала ім'я організатора викрадення Гончаренка
23.02.2017 о 15:56
news photo
Прикордонники назвали причину смерті свого колеги на Луганщині
23.02.2017 о 15:50
news photo
Гончаренка викрала група сепаратистів з метою фізичних тортур, - Луценко
23.02.2017 о 15:32
news photo