Авторизація

Суспільство
Bloomberg назвав найбагатшого росіянина
09.01.2015 о 18:14
image

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власний рейтинг 400 найбагатших людей світу, Пише Є | Єдність.інфо із посиланням на Єкономічну правду.

На цій позиції Вексельберг потіснив Алішера Усманова після того, як його ВАТ "Мегафон" втратило майже половину капіталізації. Стан Усманова скоротився на 32% до 13,8 млрд доларів.

Найсуттєвіші втрати серед російських мільярдерів в 2014 році зазнав голова ради директорів і основний акціонер АФК "Система" Володимир Євтушенков - його статок скоротився на 80%, або на 8,1 млрд доларів, на тлі домашнього арешту підприємця та націоналізації раніше придбаної ним частки в ВАТ "Башнефть".

В цілому в 2014 році 400 найбагатших людей світу збільшили свої статки на 92 млрд доларів, незважаючи на падіння цін на енергоносії і складну геополітичну ситуацію у світі, відзначає агентство. Всього станом на 29 грудня минулого року сукупний статок найбагатших людей планети становив 4,1 трлн доларів.

Більше за інших примножив своє багатство 50-річний Джек Ма, співзасновник найбільшої китайської компанії в сфері інтернет-торгівлі Alibaba. У 2014 році його статки зросли з 3,6 млрд доларів до 28,7 млрд доларів, що дозволило йому на короткий час відняти звання найбагатшої людини Азії у гонконгського підприємця Лі Кашина.

Також істотно збільшив свої статки мільярдер та інвестор Уоррен Баффетт: в 2014 році він став багатшим на 13,7 млрд доларів, що дозволило йому обійти мексиканського медіамагната Карлоса Сліма в боротьбі за другу сходинку рейтингу найбагатших людей світу.

На першому місці рейтингу, як і раніше знаходиться засновник Microsoft Білл Гейтс. Завдяки позитивній динаміці паперів компанії оцінка його стану підвищилася на 9,1 млрд доларів до 87,6 млрд доларів.

#Рейтинг#Вексельберг#Гейтс